När det inte blir som man vill.....

publicerat i Dagbok;
...... så får man vara nöjd och glad ändå, eller?
 
Ja i dag har jag inte varit bästis med IKEA, men vad bryr de sig om det? som sagt detta är första och sista köksrenovering jag gör, påminn mig någon om jag skulle komma på andra tankar.
 
Jag fick ta mig till det stora varuhuset med det blågula färgerna och köpa lite mer grejer, nu ska ni få höra.....
 
 
I dag när snickaren kommer så ser han min diskbänk som står här utanför och då frågar han om jag tänkt på att IKEA har bytt sina mått sedan i somras??? Que?
Ikea har 63,5cm djup på sina skåp och bänkar medan resten har standard 60 cm och naturligtvis var diskbänken i rostfritt 60 cm..... Frustrationen, ångesten och förtvivlan bara kom över mig, vad gör jag?
 
Ringer leverantören och kollar om det möjligtvis har diskbänkar med IKEAs mått, nää hur kunde jag tro det? börjar googla om det kan finnas någon som har det, hittar då en nere i Skåne som tillverkar efter beställning, kontaktar dem och får reda på att det tar 4 veckor och kostar ca 12000 kr jämfört då med 4200:- som den jag redan har kostade.
Inget att tänka på varken för priset eller tiden det tar att få fram den.
Ja, ja, ja IKEA ni får som ni vill, jag måste och är piskad att köpa allt hos er, det var väl det ni hade räknat ut, eller?
Så nu blev det en integrerad diskho i en ekskiva, visst jätte snyggt till att börja med men hur ser den ut om 2 år, grådassig och förstörd av vatten.
 
Kunde jag svära så skulle jag göra det, men jag kan ju inte ens några bra ord, det liksom lägger sig inte till rätta i min mun....
Visst detta är ilandsproblem och jag bör bara vara jätte nöjd med att jag får ett fint och mysigt kök "nästan" som jag vill ha det....
Ja, jag är nöjd och glad, snickaren är fantastiskt trevlig och jätte snabb, så här mycket har han redan hunnit med.
 
 
 
Nu fick jag skriva av mig lite, så det känns genast bättre, men IKEA kommer att få ett brev ifrån mig, de hade kunnat kläcka ur sig att de ändrat på måtten när jag sa att jag skulle köpa min diskbänk på annat håll eftersom de inte hade det jag ville ha.
Men jag får titta på min vackra orkidée som jag fick av Bella som avstressande, så blir det nog bra.
 
 
En trevlig måndagskväll till er alla 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Magalí :

Tålamod :)
Det kommer att bli riktigt snyggt!
Kul att du har fått tag i en bra snickare. Du får jättegärna ge mig hans nr. Behöver lite hjälp i köket.
Kram!

Kommentera inlägget här :