Tittilina

Knäckebrödsbak!
I går blev det knäckebrödsbak, ett fantastiskt gott bröd som är fyllt med olika nyttiga fröer och det är glutenfritt.
Jag har bestämt mig för att försöka leva utan gluten, har upptäckt att jag inte mår så gott av det, jag tror inte jag är glutenintollerant men kanske glutenkänslig, jag behöver ju inte alltid vara utan men åtminstone i vardagen så ska det bli betydligt mindre.
 
 
 
 
 
Här kommer recept
 30 bitar
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
  3. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 20- 25 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Brödet är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.
Vill du göra med andra mjölsorter så går det bra, byt bara ut majsmjöl mot annat typ dinkel, råg eller graham.

Ibland gör jag dem riktigt tunna då kavlar jag med ett bakplåttspapper ovanpå också, sen brukar jag låta brödet stå kvar i ugnen så det får torka till ordentligt i eftervärmen.

Lycka till

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress