Tittilina

Lyssnar på PP3 och ett inslag om Hillsong.....
.....en global kyrka som berör och tilltalar människor och framförallt unga människor.
 
 
Sveriges Radios Linnéa Wikblad är förundrad över att den attraherar så mycket kändisar och unga människor när andra kyrkor dör ut och säljer sina kyrkorum.
 
Jag är själv med i en kyrka som är en del av Hillsong och jag har varit med på en underbar resa i över 10 år, jag sökte upp den här kyrkan därför att jag ville ge mina barn ett andligt hem, vi hade av olika anledningar varit dåliga  på att gå regelbundet till en kyrka när de var små. Efter att vi 2004 hade bott 6 månader i Ecuador , mitt andra hemland där jag regelbundet besökte min kyrka, den kyrka som jag växte upp med så bestämde jag mig för att nu ska vi hitta en kyrka hemma i Göteborg.
 
Efter några besök i olika kyrkor så på en glöggfest blev jag rekommenderad av en för mig okänd tjej att gå till den här kyrkan och nästa söndag var vi där.
Den värme som mötte mig och mina barn där gjorde att vi bestämde oss, här ska vi rota oss.
Det har varit en fantastisk resa under dessa 10 år mycket har hänt.
När vi började gå där så var det kanske 70-100 på en gudstjänst.
Vi har en kyrkolokal som tar in ungefär 300 och i dag fyller vi den med råge 3 gånger per söndag. Nu på söndag startar vi en 4:e mitt i stan i en nattklubbslokal, Sticky Fingers
 
Varför tilltalar den här kyrkan mig och så många andra?
Med mina 53 vintrar så kan jag inte säga att musiken är det som först och främst tilltalar mig även om den är härlig på sitt sätt, jag kan trivs lika bra i tystnaden på en retreat.
Jag tror att det beror på kärleksbudskapet, Jesus var och är kärlek och det vill vi sprida.
Visst det skall väl vara alla kyrkors budskap, jo man kan ju hoppas det och så är det nog i de flesta fall.
Men i Connect Church kan du känna det från det du sätter din fot där, du behöver inte ens prata med någon det räcker med den första blicken, du möter, värme och glädje.
 
Under dessa 10 år så har jag gjort en egen resa, en tuff resa, för 5 år sedan kraschade jag in i väggen och skilsmässa bland annat och även om jag kanske inte har fått direkt hjälp ifrån kyrkan, så har den varit min oas där jag har kunnat hämta kraft för att klara av nästa dag och nästa dag....
 
Att få vara en del av ett sammanhang där vi strävar efter att få människor att må bra, det är livet för mig.
Allt från tiggaren utanför Ica, tjejerna runt Rosenlund, barnen i vårt Kidsarbete och den ensamme pensionären.
 
Ja, Hillsong och dess familj gör skillnad i vår värld, därför tror jag att så många unga människor dras till den typ av kyrka.
 
God natt gott folk
 
 
Anonym

Titti. Mamma och Jag är glad för din skull.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress