Tittilina

Nu är det andra bullar i ugnen!
Det här att baka utan vanligt mjöl är så roligt och härligt. Det går ju så fort, ingen jäsning.
Hittade ett nytt recept som jag testar just nu.
Mycket frö och lite kokosmjöl ska tydligen göra de mest goaste bullar.
Här kommer receptet, det är alltså inte mitt recept utan kommer från Nillas kitchen

Steg 1

  • 2 msk psylliumfrö
  • 1,5 dl solroskärnor (variera eller blanda med pumpakärnor och melonkärnor)
  • 1 dl krossade eller hela linfrön
  • 4,5 dl kallt vatten (eller 4 dl vatten + 0,5 dl rapsolja)

    -Mät upp alla ingredienser under STEG 1 i en bunke. Låt stå 1 timme.

     
     Steg 2
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser för sig.
  2. Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén. Blanda väl.
  3. Forma 6-7 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda i 200° C i ca 30 min
  5. Låt bröden svalna HELT innan du skär i dom.
Det doftar ljuvligt kan jag säga, osså ska man behöva vänta tills de har kallnat, jag som vill ha en kopp te och en macka NU
Några minuter kvar
 
KLARA
 
 
Fortsättning följer
God torsdagskväll gott folk
Översättningen till andra språk är gjort av google och inte bra men hoppas ni kan förstå innebörden
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress