Tittilina

Åren kommer smygande....
....och med dem lite annat.
 
Som ni nu mera vet så är jag sjukskriven på 50% och det innebär lite läkarbesök då och då. Under ett sådant besök i början på året så upptäcktes ett högt blodtryck :-(
Jag blev lite chockad eftersom jag i princip hela livet legat på 120/80, men det var bara att acceptera och göra något åt det, efter att ha kollat det i några veckor så var det bara att börja med medicin.
Inget jag gillade, jag blev så dålig av den så efter två veckor la jag ner medicineringen och bestämde mig för att gå in för att få ner det med kost och motion istället.
I dag var jag och kollade det och efter två veckor med LCHF så har jag fått ner det en del inte tillräckligt, det är en bit kvar men jag är nöjd och jag slipper den där fruktansvärda medicinen.
 
Jag är riktigt motiverad, har inte haft ett "återfall" på dessa två veckor, fantastiskt bra för att vara mig.
Det går som en dans faktiskt men jag är riktigt motiverad också, det skall tilläggas att jag såg sockerfilmen precis innan jag började så det här med att lämna sötsaker var inte svårt, jag blev riktigt nojjig av den filmen, som jag känner nu så blir det nog aldrig mer sött.
 
Jag njuter av all god mat jag får äta och jag håller mig mätt och go med allt fett.
Det här blev vår påskfrukost kesoplättar med bär och vispgrädde
Den här lilla godingen är helt fantastisk, receptet får ni på min kära vän Jennies blogg
http://www.jenniesmarket.se
Den är så fantastisk så ni kommer bli helt lyriska. Ni kan aldrig ana vad som är i denna påskefterrätt.
Nu drar jag till kyrkan på Sisterhood, bara kvinnor får gå i kyrkan i kväll.... ja nån enstaka kille får vi se men de är där för att serva oss tjejer.
Ha en underbar kväll, det ska jag ha
Jag lovar hålla er informerade om mina framsteg och kanske lite roliga recept.
 
Kram på er
 
Ulrica

Lycka till med maten och hälsan! Man klarar sig bra utan socker, det vet jag efter 3 månader utan. Äter gluten, socker och laktosfritt och saknar egentligen inget av det. Testar och lagar en massa "ny" mat. Det kanske inte passar alla men det passar mig :)

Inger Nilsson

Hej Titti det var ett tag sedan vi träffades. Den lilla tiden vi jobbade ihop gjorde du ett starkt intryck på mig. Du var alltid glad och hjälpsam. Och som någon skrev. Det lyste om dig. Jag har följt dig på Fb och nu läst din blogg om utbrändhet och högt blodtryck. Det är tyvärr så att det händer något efter 50. Jag fick högt blodtryck runt 55. Då fanns inte LCHF då var det Viktväktarna men det hjälpte inte mig. Hos mig finns det ett genetiskt arv också. Nu mår jag bra. Mycket tack vare att jag äger min tid. Fortsätt att ta hand om dig på bästa sätt. Kramar från en gammal kollega.

Svar: Tack fina Ingrid för dina varma tankar om mig, jag har bara fina minnen från vår korta tid på samma arbetsplats. Sen är jag ju väldigt glad i dina vackra smycken.Ja, jag ska kämpa på med kost och motion så hoppas jag få ner trycket ytterligare.
Kram
Tittilina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress