Vackra snötäckta Göteborg

publicerat i Dagbok;
Vaknade tidigt i tisdags och anade att det snöade på ljudet.... tittade ut genom mitt fönster och fick se detta
Jag fattade nog inte riktigt hur mycket snö det var, men blev ordentligt informerad lite senare när det var dags att ta sig till jobbet.
Pulsande genom snön tar jag mig till hållplatsen för att sedan stå där i ca 45 minuter, jag ger upp, det lär inte komma någon vagn.
Gör ett försök med bilen, kommer knappt ut för all snö, det tar mig 50 minuter att ta mig till jobbet en resa som normalt tar 15 minuter.
Väl framme i Bergsjön är det kaos, fyra bilar som kört fast och inte en väg i mitt jobbområde plogad, jag försöker ta mig fram men inser att jag kommer köra fast och inga pp finns det.
Bestämmer mig att åka ner till Gamlestan för att hitta pp och ta vagnen därifrån men det fanns inte en pp så långt ögat såg, bara SNÖ
Jag återvände hem till min soffa och där blev jag sittande
Dagen efter togs dessa bilder.
I onsdags fick jag skjutsa mina små till flygplatsen, de skulle hälsa på mormor i Las Palmas
I torsdags fick vi äntligen besked från infektionskliniken om att vi är parasitfria, underbart!!!
I dag blir det bio med goa vänner En man som heter Ove och en bit mat på La Sombrita....
 
Sist jag var och handlade så hittade jag strutsfilé paketerad om två skivor.
Jag var ju bara så nyfiken så den slank ner i varuvagnen....
I dag blev den tillagad, så fantastiskt gott, stekte den på varje sida ca 2,5 minuter kryddad med salt, vitlök och svartpeppar, sen in i ugnen övertäckt på svag värme, steker champinjoner med samma kryddning som jag sen lägger över köttet.
Häller grädde och creme fraich i stekpannan lägger till lite mer kryddor och låter det få puttra på svag värme till en ljuvlig sås.
Det var längesedan jag åt något så gott, mycket likt oxfilé men ändå sin egen smak, kan varmt rekommenderas.
 
I morgon blir det en tripp till Ulricehamn med farbror David ifrån Miami, han är här på en kort visit och ska predika i Ulricehamns pingstkyrka, då får man ju hänga på.
Jag är ingen vinterälskare men det vi har nu kan jag nog vänja mig vid, så fantastiskt vackert, kanske det är lättare också när man fått en månad i solen och värmen.
 
Då väntar Ove snart, trevlig lördagskväll
 

Kommentera inlägget här :