LCHF i all ära.....

publicerat i Dagbok, mat & dryck;
Visst ser det fantastiskt gott ut? och det är det kan jag säga.
Detta är min helgfrukost, till vardags äter jag turkisk yougurt med blåbär, nyponpulver, och min egengjorda müsli.
Helt fantastiskt god.
Originalrecept har jag hittat hos bloggerskan 56kg men sen har jag modifierat den med lite andra ingredienser, beroende på vad jag har hemma.
LCHF blev min räddning när jag fick högt blodtryck, medicinen blev jag ordentligt dålig av och fixade helt enkelt inte den, jag är väldigt känslig mot olika mediciner....
Min läkare hade inga tider så jag slutade med medicinen och stack iväg till mamma i Las Palmas, tänkte att vilan där kunde nog ta ner blodtrycket.
Men icke sa Vicke, så jag började googla på hur man tar ner den själv och LCHF kost var en av förslagen plus motion....
16 mars började min LCHF-resa och snart 4 månader efter så kan jag konstatera att det gjorde susen, efter att ha legat på 167/127 som högst så har jag i dag kommit ner på 133/91 inte helt bäst men väldigt mycket bättre.
Jag inhandlade en Garmin klocka/stegräknare/sömnkoll/pulskoll som jag aldrig tar av mig, började hoppa av vagnen tidigare hem från jobbet och har i genomsnitt gått ca 1 mil om dagen de dagar jag jobbar.
Olyckskorpar i min närhet har sagt att dina vener kommer att korka igen med allt fett du äter och du är trött för du får inte i dig kolhydrater, men nej jag bad dem kolla mina kolesterolvärden sist jag var på kontroll och de har också blivit betydligt bättre, trött.... har jag varit sen jag galoperade in i vägen för 6,5 år sedan.
Men en sak är jag inte särskilt nöjd med....
......på dessa strax 4 månader så har jag endast gått ner 2,5 kg :-( det är trotts allt en ganska så stor uppoffring att inte äta det alla andra äter och hela tiden tacka nej till godsaker och då kan man ju tycka att vågen borde vara mer tacksam, eller?
I midsommar gjorde jag mitt första snedsteg, det började med glasstårta hemma hos goda vänner, sen blev det potatis till sillen på midsommarafton och det fortsatte med glass veckan därpå, visserligen "kvalitetsglass" men ändå. I går blev det smörgåstårta, (den ångrar jag grymt, fick så ont i magen) en halv citronbiskvi som jag delade med min vän Annika vid Rosencaféet.
Tappat sugen? nä men en liten paus för att ta nya krafter miraklet med blodtrycket betyder allt för mig.
Jag bakar mitt eget bröd (både knäcke och mjukt), gör min müsli och lagar hälsosam mat och det kommer jag fortsätta med.
Någon gång kanske vågen bestämmer sig för att vara bussig, annars får jag väl acceptera den här "vackra kroppen" och njuta av livet som det är....

På tal om Rosencaféet så var det fantastiskt trevligt att tillbringa några timmar där med bästa Annika Rolfsman, tur de hade stora parasoller för regnet föll som monsunregn vid några tillfällen.
Trotts regn så delade vi livet i ca 3,5 timmar, uppskattar dig Annica <3
Många rosor var överblommade men en hel del fanns det kvar.
Njut av livet gott folk, jag gör mitt bästa
Kram

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Sara:

Fina Titti! ❤️

Kommentera inlägget här :