.....och snörvlar.
så kaxig som jag varit, jag blir minsann inte förkyld längre.
Där fick jag, men vet ni vad? min ingefäreshoot tog slut och jag har inte gjort någon ny på säkert två veckor.
Nu får jag sitta här med röd näsa, söndersnyten och eländig.
Men jag chockade kroppen med en hel liter ingefär-citron-honungs dryck i går, så den blir nog inte långvarig.
 
Där ser man, man ska inte komma ifrån sina rutiner då går det illa, i kväll blir det ingefärskok och jag avböjer aldrig mer....
Det är ett löfte.
Här får ni mitt recept som jag hittat på "mitt kök"

Ingredienser

 1 liter 
  • 200 g färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • ½ dl honung
  • 2 st citroner
  • 1 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas)

Så här gör du

 20 minuter 
  1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
  2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
  3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
  4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
God kväll gott folk
Anita

Bra tips !

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress