Nästan varje dag får jag upp en sån här bild på Facebook
Och visst har de rätt för det mesta, men regn betyder inte att det regnar hela dagen, för det mesta vaknar jag till en strålande blå himmel, framåt 10 tiden så är solen stekhet, vi befinner oss på ekvatorn, sen framåt tre så kommer regnet och då kan det komma en riktigt störtskur men vid fyratiden så har det gått över.
Quito sägs ha alla årstiderna på en dag.....
På kvällen behöver man en jacka
 
I två dagar har jag suttit inne och pluggat och kommit riktigt långt, stolt över mig själv, i söndags gick jag bara ner till köpcentret för att handla lite annars har jag suttit på min stol.
I dag hade jag lovat Marisol att jag skulle hjälpa till på tryckeriet. (Marisol är dotter till hon jag bor hos)
För några månader sedan så gick det inte så bra för dem så de fick säga upp folk och kunde knappt ta ut lön själva men sedan mitten på oktober så har de haft så mycket att göra så de vet inte hur de ska få till det, men de vågar inte anställa än så då finns Titti där precis i rätt tid.
Jag gör sånt där som vem som helst kan göra, vika kuvert, vika pärmar, mm
Jag har nog vikt ca 2000 kuvert i dag och ca 500 mappar så lite produktiv har jag allt varit.
 
En utav mina bröder från en annan morsa ni vet som jag berättade om i ett annat inlägg han är biolog och en mycket duktig sådan. Han har forskat på tropiska sjukdomar i många år och varit med om att utrota en fruktansvärd sjukdom, Det höll han på med för säkert 20 år sedan eller mer.
Det visade sig att just en indianstam drabbades av blindhet och ingen förstod varför, men med lite efterforskningar så kom de fram att de åt råa räkor från floden som gick genom byn och man kollade upp räkorna och det visade sig att de bar på en parasit som kröp in i ögonen på dem som fick parasiten genom att äta räkorna och helt enkelt tog dö på ögat. 
Just nu är han snart tillbaka från 10 dagar inne i djupaste djungeln, där flera indianstammar har drabbats av malaria och nu är de där och behandlar och försöker hitta orsaken till att så många just har drabbats.
Han har konstigt nog ibland wifi så han har skickat lite bilder till mig, underbara bilder.
Så här bor de
Här är en jägare som kommer tillbaka med sitt byte som han fångat med blåsrör
 
 
Här håller de på att testa befolkningen för malaria
De sitter och väntar på sin tur
Juancarlos sover i sitt tält uppe i en sån där hydda för att skydda sig själv för krälande djur och även andra djur samt myggorna som ger malaria.
 
För att komma till de olika samhällen så kan han behöva gå i fem timmar, men han älskar just den typen av jobb även om han måste vara borta långa perioder.
 
Jag fick precis nu kontakt med honom och han berättade att just i dag 7/11 så är det världsdagen för just malaria, han berättar att de hoppas ha utrotat malaria i Ecuador till 2023, han har besökt 12 olika samhällen bland Shiwiar, Sápara och Achwar-indianer.
 
Nu sover ni och snart även jag
Kram på er gott folk
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress