Jag har äntligen kommit igång ordentligt med mina studier och eftersom jag legat efter med min första inlämningsuppgift så har jag suttit klistrad vid datorn i två dagar.
I dag hade jag tänkt ta mig ut en stund på förmiddagen för att handla lite, men när jag var klar med allt så började det regna så än har jag inte kommit iväg.
 
I går blev jag ensam i denna stora lägenhet och får nu rå mig själv och det är härligt, Marisol visste inte hur hon skulle göra för att skämma bort mig.
Nu får jag laga min egen mat förutom när jag är bortbjuden vilket jag är ganska så ofta.
Jag njuter av alla underbara frukter och grönsaker, 4 stora mogna avokados för 8 kr, helt ok, 10-15 stora mandariner för lika mycket.
Allt kostar 1 dollar om man köper på gatan.
Eftersom vi är på 2800m över havsytan så kokar inte vattnet vid 100 grader utan ca 80 och då dör inte alla parasiter.... För att vara säker bör man koka vattnet i 20 minuter. Så allt tar längre tid.
 
Jag bor ganska så högt upp på ett berg väldigt nära ett stort köpcenter så jag behöver inte gå långt för att hitta det jag behöver.
Vill jag ta mig längre bort så funkar taxi bra för en dollar eller två kommer man långt, måste bara vara försiktig med att man tar rätt taxi annars kan det gå illa, överfall och rån är vardagsmat här.
 
I dag när jag stod i duschen så kunde jag inte motstå att ta en bild från duschfönstret, det är vackert vart jag än vänder mig.
Här är fönstret vid tvättstugan
Jag har en favoritplats här i huset där det finns ett stort panoramafönster i L, här sitter jag just nu och skriver
Tyvärr så i går när jag skulle hämta något på mitt rum så upptäckte jag att rutan hade spruckit ordentligt, så vi fick lappa ihop den med svart silvertejp tills den kan bytas.
Ingen har rört rutan så antagligen var det ett litet skalv som vi inte märkte, jorden rör sig hela tiden här, man vänjer sig, men det är lite läbbigt när det kommer upp över 6....
 
Det ser ut som regnet har stillat sig en stund så jag passar på att ge mig iväg, i kväll hämtar mina bröder mig för en trevlig kväll hemma hos en av dem.
 
Ha en trevlig kväll folks
Kristina Ekstener

Hej Tittilina! Jag följer din spännande resa med tankar och bön. Det var länge sedan vi var i Ecuador men det landet finns alltid nära mitt hjärta. " Quito, Quito lindo de mi vida" Var det rätt stavat? Jag önskar dig allt gott och Guds välsignelse och beskydd. Abrazos.

Svar: Tack för dina tankar och dina böner, underbart att ha vänner som omsluter i bön.Klart det var rätt stavat.
Abrazos para ti tambien
Tittilina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress