......men
 
Idyllen, vackra hus, blå himmel, Amerikanska flaggan och välfärd.....
I går var det rejält kallt, det ser man inte på bilderna ovan -8
 
Nu vet jag att jag är kritisk mot ett land som jag tycker mycket om och där många av mina vänner finns men jag slutar inte förundras över hur det funkar.
Min kusin vågade inte följa med oss till Orlando förra helgen för hennes två små pojkar hade ingen sjukförsäkring, den är under ansökan....
Att lämna barnen på förskolan kostar mellan 300-500 dollar i veckan är man låginkomsthavare så är det inte lönt att jobba, vilket min kusin inte gör, hennes man får jobba ihjäl sig istället.
Min vän betalar 45-100 dollar när hon går till läkaren trotts att hon har försäkring och skulle hon behöva något extra så är det fruktansvärda priser.
Folk har bara 1 vecka semester som regel, sen kan man ha ett bra jobb där man får förmånen att få fler dagar, men ingen självklarhet.
Alla skolor kostar, man får ingen mat i skolan om man inte betalar för den.
Får man barn så har man rätt att vara hemma med dem en månad men definitivt inte med ersättning, sen ska mor tillbaka till jobbet och lösa situationen bäst de kan.
Förlossningar är inte billiga även om man har försäkringar, ca 5000 dollar för en normal förlossning om man har försäkring.
 
Det är så mycket som vi svenskar ska vara så otroligt tacksamma för, jag betalar min skatt med glädje för den trygghet jag och de mina får.
Skatten här är ganska så hög med tanke på att de inte får något för den
 
I går var jag och hälsade på min vän Marias dotter och hennes man i en trevlig stad, Woodbridge I Virginia stort som Göteborg och vi stack ifrån killarna som tittade på amerikansk fotboll och gjorde lite sightseeing i en pittoresk liten stad som heter Occoquan vackra hus och gulliga affärer, 
sen blev det ett besök till en enorm secondhand som helt klar var den finaste jag sett någonsin, så otroligt organiserad och fint upplägg.
Titta själv
 
 
Sen blev det spelkväll hemma hos Veronica och Mike med flera koppar te
Under tiden vi spelade spel så ringer min messenger och en vän som bor i Virginia säger, Titti du är här hos oss vi måste ses..... What??? de hade sett på Instagram att jag var där.
Jag visste att de bodde i Virginia och planen var att jag skulle till dem i maj när jag är tillbaka efter Hawaii men hade ingen aning om att det var i samma stad som Veronica så Maria Isabel och Diego dök upp en stund, så fantastiskt roligt att  träffa dem efter ca 20 år så när jag kommer tillbaka blir det några dagar hos dem.
Underbara vänner, så härliga möten.
Det är grymt kallt här, Maria och Bob har ett så stort hus så det blir aldrig uppvärmt, går omkring och fryser hela tiden, längtar efter Hawaii, i dag om två veckor så är vi på väg.
Kram på er Gott folk
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress