I torsdags lämnade jag Miami och 26 grader för den lilla byn Owings i Maryland och -1, jag är tacksam att jag ej kom förra veckan när det var -18.
 
Min barndomsvän Maria bor här i den här lilla hålan och det stora huset, de har en ordentlig gräsmatta att klippa.
 
 
Hon och hennes man har en gård där de odlar alla sorters grönsaker samt lavendel och från våren långt in på hösten har de en gårdsbutik där de säljer eget producerat. De är riktiga arbetsmyror.
 
 
 
Maria kommer från Ecuador men flyttade hit när hon var 17 år, då skildes våra vägar, det är 42 år sedan men vi har alltid hållt kontakten.
I dag är det ganska så enkelt med Facetime eller Whatsapp men bara för 10 år sedan så var det riktiga brev eller ett telefonsamtal då och då mellan oss.
Under dessa 42 år så har vi synts 4 gånger med den här gången, en gång 1986 när jag hälsade på henne, en gång i Ecuador 2004 med våra familjer och en gång i Sverige 2010.
Nu ska vi ta igen all tid förlorad, jag stannar här nu förutom att vi åker till Hawaii i 6 veckor ihop och jag gör lite utflykter till andra vänner runtomkring.
Hon är en fantastisk människa som har sju järn i elden alltid, hon undervisar, tolkar, odlar och skördar, driver lanthandeln och förskola, hon gör alla dessa produkter i sitt eget kök och åker runt på marknader och säljer.
Beundransvärd, men nu ska hon ta 6 veckor ledigt och volontära med mig på Kona samt resa runt lite i två veckor.
I dag var vi runt lite i byggden, bl a i en liten fin kuststad kallad North Beach och vi delar intresset för Vintage så det blev lite besök i sådanna affärer 
oljelampor är jag glad i
Den här fulfina servicen blev jag lite förtjust i
Tur att jag bara har två resväskor som redan är ganska så fulla annars hade det blivit en del 
 
Vi tog oss en strandpromenad också men det var blåsigt och kallt, ska bli skönt att komma tillbaka i slutet på mars när det är lite bättre värme
Nu blir det sängen för mig
Kram gott folk
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress