Jag snubblade på ett nytt program i går som heter just så, "Tro, hopp och kärlek" och som fångade mitt intresse. Härliga Mark Levengood var programledare, och det var väl där som mitt intresse triggades igång.
Helt klart ett program som jag ska följa.
Här ger sig Mark ut på vägarna i en härlig Amazon för att möta dessa människor.
Tre präster och en pingstpastor ska förhoppningsvis träffa kärleken i detta program, kontroversiellt? ja kanske men varför ska inte präster få den möjligheten som alla andra människokategorier?
Alla 4 var enligt mitt tycke mycket sympatiska och varma, jag kan inte se varför de inte hittat någon att dela livet med.
David 43 år, präst nere i Skåne hade aldrig någonsin haft en relation, ofattbart när man ser hans utstrålning och värme.
Kristin präst i Uppsala, har levt i ett långt äktenskap som gick sönder som hon själv uttryckte det.
Hon säger så här om sina tre senaste år
Det har varit mycket mörker mycket kamp
Jag är en parhäst
Jag har haltat runt i tillvaron de senaste åren, jag mår inte bra av att leva så, jag behöver relationer och jag behöver en nära relation till en man
 
Åh vad jag känner igen mig i henne, jag har haltat runt i snart 5 år och ja, jag behöver någon vid min sida, men hur enkelt är det att hitta någon som känner att han vill dela livet med mig? näst intill omöjligt kan jag känna.
 
Jag gjorde några försök med nätdejting för ca 4 år sedan, träffade på ett par trevliga killar men inget som höll, sen har jag träffade på en hel del "nötter" så den modellen har jag lämnat, tror helt enkelt inte på den.
 
Kristin hade en serieremsa som satt på hennes kylskåp som hon tyckte var så bra och även där delar jag hennes smak.
 
Man måste njuta av stunden och leva i nuet.
Men det är ju för fan nuet som är så djävligt.....
 
Inget ordval jag hade valt, har lite svårt för svordomar men här kan jag tycka att de behövs för att verkligen markera hur det känns.
 
Hon hade precis som jag massor av vänner och relationer men det räcker inte när man sitter där hemma ensam i soffan och bara längtar efter en varm blick och någon att få dela vardagen med.
 
Jag ser framemot fortsättningen och utvecklingen på detta program, jag kanske får glädjas åt att dessa fyra hittar någon härlig människa att dela livet med.
Ett gemensamt hade jag med alla fyra och det var att vi var rörande överens om att vi behöver någon som delar vår tro, Jag tror till och med jag uttrycker det som Josef gjorde, "Jag vill ha någon som älskar Jesus" det är så viktigt för mig.
 
Alla fyra fick en bok av Mark, en dagbok att skriva ner tankar i och det första han ville de skulle skriva ner var tre ord som är viktiga i sökande efter en livsvän.
David skrev dessa:
Glädje
Stöd i tron
Vardagsgemenskap 
 
Översättningen till andra språk är gjort av google och inte bra men hoppas ni kan förstå innebörden