Efter att jag i förrgår bakade glutenfrittbröd och la ut en bild på FB så är det flera som vill att jag lägger ut recept här....
Jag tog grunderna från Nillas kitchen och hennes durramjöl frallor men jag bytte ut lite och la till annat.
300 gr bovetemjöl
100 gr kasavamjöl (dessa två istället för durramjöl)
2 dl solroskärnor
 
Man kan nog experimentera lite som man vill, mina blev fantastiskt goda och saftiga
 
 Naturligt glutenfria frallor med durramjöl
  • 25 g jäst
  • 8 dl fingervarmt eller svalt vatten
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk honung (kan uteslutas)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (valfritt)
  • 400 g durramjöl
  • 30 g fiberhusk*

Använd svalt eller fingervarmt vatten beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa. Det går snabbare med 35-37°C vatten – ca 60 minuter. Det går långsammare med svalt vatten, 1,5-3 timmar, men bröden blir godare! Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa hastigt ihop till en smet som snabbt sväller till en deg. Använd ballongvisp eller elvisp. Smeten behöver inte knådas eller vispas någon längre tid. Bara blandas ihop snabbt (eftersom att fiberhusken sväller i kontakt med vattnet). Låt degen stå i 5-10 minuter. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Forma ca 12 st frallor med lätt fuktade händer och placera ut på plåten. Pudra ytan med lite extra mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60-120 min beroende på hur varm degvätskan var. De jäser upp max 30-40%. Grädda frallorna i mitten av ugnen 225°C i ca 25 minuter.

 

Sen blev det en härlig smoothie av rödbettor, banan, hallon, mango och soyamjölk.

Så god och så fin att se på