Landade förra söndagen vid 12:30 i Guayaquil, Ecuadors största stad.
Vårt plan flög in 45 minuter så vi hade gott om tid innan Taxin vi hade beställt skulle möta upp.
Vi skulle ta oss från Guayaquil till Salinas, en bilresa på 2 timmar det skulle kosta oss 60 dollar ca 480kr/2=240kr pp, helt Ok kan jag tycka.
 
När vår gemensamma vän Martha fick reda på att vi var på väg till Ecuador så skickade hon en snabb hälsning på Whatsupp och frågade om vi inte ville ta några dagar vi havet i Salinas, hennes lägenhet stod till förfogande.
Hennes lägenhet ligger på 6 våning av 12 precis mittemot havet i Salinas så när man sitter i hennes vardagsrum med hela panoramafönstret öppet så ser man bara hav, ljuvligt.... Det var svårt att tacka nej till det. (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Marta är traumatolog/ortoped, en mycket framgångsrik sådan, man kan väl lugnt säga att det har gått  bra för henne, hon är en av Ecuadors bästa och åker runt i hela världen och håller föredrag. I dessa länder innebär det att man har det mycket bra ekonomiskt.
Jag är så glad för henne hon har kämpat på ordentligt för att komma dit hon är i dag och hon är värd att ha det gott, hon är duktig på att dela med sig, generös som få.
 
Vädret var väl inte det bästa på 5 dagar tittade solen fram ordentligt en dag men värmen var go ändå 25-30 grader.
Vi hade haft en tuff vecka i Peru med lite sömn så det var underbart att komma dit och bara vara, sova länge, gå ut och äta ljuvlig typisk mat från kusten och bara sitta och prata länge länge, vi hade mycket att ta igen.
 
I onsdags åkte vi till den lilla staden Montañita som är välkänd av surfare, en liten pittoresk stad som lever av att det kommer surfare från hela världen, dit tog vi också en taxi han var med oss från 11:30-18:00 och för den resan tog han 40 dollar 320kr (null)
(null)
(null) 
(null)
(null)
Den finns en kille som bor i Göteborg som har en hostell där så vi gick ditt för att kolla in läget, han tar emot volontärer och dottern min har varit lite intresserad så jag ville veta hur det såg ut, om det kunde vara nått bra för henne..... (null)
(null)
(null)
I fredags flög vi till Quito sent, kom hem till Marthas lägenhet i Quito vid 24 tiden, vi fick några dagar tillsammans även i Quito i lördags var vi på ett föredrag som hon höll om skolios, som är hennes starka sida när det gäller kirurgi. (null)
(null)
I går blev vi bjudna av Marthas mamma 84 år på typisk mat och med oss var en liten fin tant på 93 år som varit statsminister under president Febres Cordero för många år sedan. Men så intressant det var att sitta och lyssna på henne. (null)
(null)
Det här är Marthas mamma 84 år som stolt visar mig att man behöver inte byta telefon, hon har haft sin Nokia sen 2001 (null)
Jag har en hel del intressanta vänner och med dem kommer fler intressanta människor, i lördags på föredraget så kom hälsoministern fram och hälsade på mig och det kändes helt naturligt för han var ju Marthas vän....
Ja jag har ett spännande liv just nu, sen i maj 2018 kommer jag hem till det gamla vanliga, spårvagn till jobbet, sova och äta, men just nu njuter jag i fulla drag av det jag får uppleva.
 
Kram på er
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress