Då har man testat Amerikansk sjukvård och den var väl helt OK
 
 
I går morse i min morgonbön så tackade jag för att min hälsa varit skaplig ändå under min resa, jag har inte varit liggande någon dag på över sju månader, inga magbesvär som är ganska så vanligt i Sydamerika.
Visst jag fick högt blodtryck i Quito på 3000 m över havet och jag trodde att det berodde på höjden.
Jag fick utskrivet mediciner för det, av brorsan till en annan mamma som är läkare och så var det bra....
 
Men i onsdags började jag känna mig lite konstig, svag, darrig, hjärtklappning, rysligt ont i huvudet och andfådd.
Jag satt ute och lapade sol men gick in klockan två för jag mådde inte bra, tog ett blodtryck och jag trodde att jag såg fel.... 272/183 tog genast en tablett eftersom jag insåg att jag glömt den på morgonen.
Tog faktiskt ett till och då var det ännu högre, la mig och vilade en timme och tog ett nytt och då hade det gått ner till 202/123 men sjukt högt ändå så jag ringde min läkare i Ecuador och han sa ta en tablett till och vila i ett mörkt rum.
En timme senare var det högre igen och min kompis kom hem, hon ville åka till akuten direkt och hon ringde också Ecuador och pratade med Luis, han ville ge mig urindrivande nu och tyckte också att jag skulle åka in.
Så jag ringde mitt försäkringsbolag i  Sverige och de fixade ett sjukhus som jag kom till 19:30
Kom in direkt då hade det gått ner igen till runt 200/100 kommer inte ihåg alla siffror längre.
 
Det blev en massa undersökningar och prover.
 
EKG, röntgen av hjärta och lungor, skiktröntgen av hjärnan en massa blodprov och blodtryck var 5 minut, det hoppade upp och ner men framåt 22 tiden så började det stabilisera sig och när alla prover mm inte visade något  så fick jag åka hem med 180/105.
 
Ingen förklaring direkt, mer än att det måste ha varit en stressreaktion....
Jag fick ett mail på morgonen av min chef i Sverige angående mina kommande arbetsuppgifter, visst det stressade mig men trodde aldrig att det skulle påverka mig så till den milda grad.
 
I dag mår jag skapligt men är ordentligt matt och känner mig som om jag har ansträngt mig ordentligt, typ ett tufft motionspass, hela kroppen är öm. Blodtrycket är iallafall  nere på normala nivåer igen.
 
Det var en skrämmande upplevelse och jag är tacksam för min dyra försäkring, för besöket var inte billigt.
Men nu har man provat sjukvården i Tucson Arizona och den är helt ok.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress