Allt har en framsida.......
Denna Ö är fantastisk på många sätt, underbar natur, fantastisk kultur, trevliga människor.
Jag njuter varje morgon när jag får vakna upp till en ny dag och känna den härliga brisen mot min hud, när jag tar min morgonpromenad längs havet. 22-24 grader redan kl 6:00
Det är fortfarande mörkt, gatlyktorna lyser upp vågorna som brusande vita kommer emot mig med en våldsam fart. Ibland stänker de på mig och jag kan känna den salta smaken på mina läppar.
 
Havslivet är amazing, fiskar i all dess färger, sjöstjärnor, jag kan simma sida vid sida med sköldpaddor.
Allt som oftast när jag sitter och intar någon måltid så leker delfinerna bara några meter ifrån oss och valarna några ytterligare meter längre ut men så pass nära så man hör deras plask när de slår i med sin stora fena på havsytan.
Vilken förmån att få uppleva allt detta.
 
Under min 5 km långa powerwalk från 6:00 till 6:45 möter jag en massa folk som antingen joggar eller precis som jag tar en powerwalk och 9 av 10 hälsar vänligt ”Good morning” när jag sen möter dem igen på tillbakavägen så önskar vi varandra ”a good day” Så fantastiskt trevligt och vad gott man mår efter den powerwalken.
Amerikanen och särskilt Hawaiianen är mycket trevliga och artiga.
 
Men, så finns det ju då ett stort MEN som med det mesta.
Mitt i denna idyll så upptäcker jag ett samhälle som inte fungerar (enligt mina svenska ögon) 
Det finns otroligt mycket uteliggare, tack o lov så är det varmt och gott men allt som oftast så blåser det upp till storm.
Hawaii är en av USAs fattigaste delstater, otroligt mycket barn som lever i fattigdom.
 
Samtidigt som jag aldrig känner mig otrygg så har jag flera gånger sett hur pengar byter plats med bruna eller vita små paket på ett diskret sätt.
Det känns som att Hawaii eller jag kanske bara ska tala för The Big Iland (för det är bara det jag känner till) är Öarna som USA glömt bort.
Det sägs till och med att guvernören i Kalifornien har chartrat plan med hemlösa till Hawaii för att bli av med dem, enligt honom för att det inte ska frysa.....
Så allt det vackra och fantastiska som turisten ser har en ful, ful baksida som ingen vill kännas vid.
Men man kan inte säga annat än att det är underbart här 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress