Men vad jag har saknat detta, sitta på en flygplats och titta på  människor, ta en fika, pirret i kroppen av att snart komma till en ny plats.
Jag kom hem i slutet av maj förra året från min långresa på 9 månader och det har kliat i kroppen efter ett nytt äventyr, visst jag var i Londoni augusti och Las Palmas i november men det är ju ställen jag kan.
Att få komma till en helt ny plats för mig är fantastiskt. 
 
Min vän Dalia som bor i New York kontaktade mig i oktober och frågade om vi inte kunde sammanstråla någonstans i världen, hon föreslog Brasilien men jag tyckte det var lite för långt bort för endast en vecka som hon har semester.
Vi bestämde oss för Skottland och Edinburgh.
 
Jag var på flygplatsen i god tid, tog mig igenom säkerhetskontrollen snabbt, väl inne upptäcker jag att mitt flyg är 25 minuter sent 😒 ingen höjdare med tanke på att jag innan hade 50 minuter till min anslutning i Bryssel så nu hade jag bara 25.
 
Ingen idé att stressa, jag kan inte påverka det ändå, så jag sätter på en nerladdad film på Netflix och väntar tålmodigt....
vi får gå på 35 minuter sent, då är jag ganska så säker på att flyget i Bryssel är förlorat....
Min vän har ingen telefontäckning i Europa, bara att hoppas att det finns  wi-fi på flygplatsen där hon sitter och väntar.
Jag sänder iväg ett meddelande på Whatsapp om att jag antagligen inte kommer med förväntat flyg.
 
Vi lyfter 45 minuter efter avsatt tid.
På flyget meddelar jag min situation och undrar om det finns något att göra?...
En snäll flygvärdinna säger att hon ska prata med piloten och återkomma. 
Hon kommer tillbaka med en lapp som ska ge mig möjlighet att slippa gå igenom security och säger att piloten är meddelad sen om han väntar kan hon inte garantera, jag ska dessutom ta mig från terminal A till B ca 20 minuters promenad.
 
Jag flyttar längst fram i planet för att komma av först, rusar ut när väl dörren är öppen, springer som om det vore för livet.
Blir lotsad genom security med min lapp, ut på andra sidan och nu börjar jakten.
Yes,det var 20 minuter men ingen promenad utan snarare en jogg, väl framme vid terminal B gate 9 väntar en trevlig kille på mig, JA piloten väntade sa han, ljuvliga ord i mina öron.
 
Väl inne var allas blickar på mig, några barska men de flesta log faktiskt, jag satt dessutom längst bak så jag fick verkligen allas blickar på mig.
Jag sätter mig ner och putsar ut och planet lyfter 5 minuter senare. 
Piloten flög in förlorad tid så vi landade till och med 5 minuter före avsatt tid.
 
Dalia väntade på mig omedveten om mitt äventyr och adrenalinpåslag 
 
Vi tog bussen till Centrum och sen en promenad till vårt trevliga Airbnb, en lägenhet med varsitt sovrum.
 
Sen gick vi ut för att äta, det blev Fishmarket efter vår värds rekommendation, den ska vara rankad bland 10 bästa i världen och jag kan nog ärligt erkänna att det var de godaste fish & ships samt musslor jag ätit.
 
 
I dag ska vi upptäcka centrala Edinburgh så fort jetlaggade Dalia vaknat
 
Glad Påsk gott folk 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress