Har gått och tänkt länge att jag ska syra grönsaker, burkarna var inhandlade sen länge men jag fick aldrig ändan ur vagnen.
 
I dag hände det, första burken gjord.
 
Fick lite extra energi någonstans ifrån, har suttit stilla i en datasal på utbildning hela dagen och på väg hem hoppade jag av på Drottningtorget och gick hem, ni förstår jag har börjat ett nytt liv, men mer om det i ett annat inlägg.
När jag kommer hem sätter jag på Stina Wolters egen ljudbok "Kring denna kropp" och sätter igång och lagar mat till mig och min kollega Ewa, (vi lagar mat till varandra en dag i veckan) och sen tänkte jag nu när jag ändå är igång så, kör...
 
Jag skivade vitkål tunt, blandade med en matsked ojodadt salt och sen fick det stå och gotta till sig i 2 timmar
Sen rev jag ett rött äpple och blandade med vitkålen samt kummin och stoppade i burken, på med locket och så får vi se om det blir något gott av det.
Den ska stå mörkt och varje dag ska jag öppna så den får pysa, när den slutat pysa så ska den vara klar, då ska den förvaras i kylskåp. Kan tydligen hålla sig i flera veckor men jag tror den kommer gå åt fortare än kvikt. Det ska ju vara så nyttigt och nyttigheter vill vi ha.
 
Det var allt från mig i dag, nej nu höll jag på att glömma att hylla den som hyllas skall.
Min fantastiska svägerska fyller 50 i dag.
50 is the new 30, eller vad säger ni visst är hon fräsh, den där underbara människan som brorsan fixade till svägerska åt mig.
 
De var bara 14-15 år när de hela började så jag har kännt henne i många år nu, jag vet vad jag pratar om.
Ljuvliga människa Grattis på din dag!!!
 
God natt gott folk
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress