Jag är inte uppvuxen i en familj där man hade som vana att träna, såg pappa åka iväg med ett tennisracket några fåtal gånger under min uppväxt.
Den träning jag fick som barn och ung var en gång i veckan på gympan i skolan och konstigt nog hade jag "röda veckan" de flesta gånger.
Träning fanns inte alls i mit liv med andra ord.
Gifte mig med en man som tyckte jag behövde träna för jag såg inte ut som han önskade och detta tjat gjorde att jag tillslut tog mig till ett gym och då hade jag passerat 40 år.
 
Det var en fruktansvärd upplevelse att bara ta sig dit, men fick en introduktion av en tjej som gjorde den stora skillnaden.
Helena (ja, jag kommer faktiskt ihåg hennes namn) fanns vid min sida de första 5 gångerna och hon såg till att den där ångesten bytes mot träningsglädje och jag insåg ju att jag fick egentid samt att det blev lugnare hemma eftersom jag gjorde som önskats.
 
Sen dess har jag tränat regelbundet förutom några år när jag mådde riktigt dåligt på grund av utmattning.
Kan inte påstå att det gjort så mycket på min vikt men däremot har jag fått en stark kropp och det är jag så tacksam för.
 
I början gick jag mest på klasser som spinning (älskade spinning) box, bodypump, bodybalance och pilates, sen blev jag sjuk och efter det hade jag lite svårt för stora sammanhang så jag bytte gym och gick tidigt, tidigt på morgonen och då tränade jag på maskiner, mest styrka.
 
Men så en dag för ca ett år sedan så säger min goa vän Mia, "jag har hittat drömstället ett gym där du har en personlig tränare hela tiden, du får en kupong av mig så du kan prova i 2 veckor"
 
Jag tittade på den och sa direkt, vad kostar inte detta?
Jo det är inte som andra gym i pris men det är värt varenda krona, jag lovar.
Jag tänkte, ja men visst kan jag väl prova det är ju gratis, men aldrig att jag betalar de priset......
 
 
Jag gick dit och skrev in mig tränade ganska så intensivt  dessa 2 veckor, tänkte här ska utnyttjas....
Det gick inte så många gånger så hade jag intalat mig själv att detta är ju vad du behöver Titti, kan du lägga en massa pengar på din bil för att den ska må bra, så kan du också lägga pengar på dig själv, det är en livförsäkring.
Ska sägas att jag är inte svår att övertygas, men det var ingen som försökte, det var hela konceptet som övertalade mig.
Nu har jag snart tränat där i 1,5 år och det är det bästa jag gjort för mig själv.
Jag är där 3-4 gånger i veckan, varje månad har jag samtal med min PT för att diskutera mina framsteg och prata om hur jag ska gå vidare för att utvecklas mer.
Underbara människor som tar emot mig med ett leende och ett Hej Titti varje gång, man känner sig sedd, lite som att komma hem till en kär kompis.
 
Har fortfarande inte gjort så mycket på mina "fettdepåer" men mina muskler och min kondition har utvecklats mer på 1,5 år än vad det gjorde på alla år på de andra gymmen.
Jag har slutat tänka på hur jag ser ut, mer på hur jag mår och träning gör mig så gott.
 
Tack Omnia för att ni gett mig träningsglädjen tillbaka, bara älskar er 💕
 
Ta hand om er gott folk, vi har bara detta livet och det ska levas till sista andetaget, låt oss då leva det så gott det går.
Kram från mig🫶
PT Karin

Underbara Titti! Du är GRYM, så glad att få ha dig hos oss😍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress