25 maj 2024

Nu händer det

Dagbok

Det där som vi väntat på i flera år.
Först var det pandemin som satt käppar i hjulet och förra året så var det dags igen men då var det ett visum som tog för lång tid att få så vi lämnade det till 2024.
Nu är dagen med stort D här, min älskade Ñaño (bror) och hans fina fru är snart här, om nästan tre timmar landar dom på svensk mark och jag kan knappt hålla mig.
 
Här har dom precis landat i Madrid strax efter 11 i morse, men innan jag får krama dem runt 23:30 så ska dom via Amsterdam..
Luis och hans bror Juan Carlos var min bror Peter och mina bästa vänner från det jag var i 10 årsåldern och jag var äldst, vi är födda 61, 62, 63 och Peter som är yngst 64
Vi har aldrig tappat kontakten och kärleken oss emellan är mycke speciell vi kallar oss  "ñaños" syskon på quichua, eller quechua som det också heter i andra delar av Sydamerika, största ursprungsspråket i Sydamerika med rötter från Inkafolket.
 
2 månader stannar dom, med lite eskapader till Tyskland och Italien, åh vad vi ska njuta av varandra 🥰
 
Den här veckan har varit intensiv med många fina möten, det började i måndags då jag tog mig till Jönköping för ett litet barnbarn hade önskan om att farmor och gammelmormor skulle vara med på hennes sommarfest på förskolan och då är det bara att sätta sig i bilen och köra förbi Ulricehamn och plocka upp gammelmormor till lika min mamma och sen köra vidare till Jönköping, värt varenda minut och mil.
Här står hon min lilla unicorn och håller sin bästis i handen och sjunger sång efter sång och avslutar med nationalsången.
 
Blev glad av att man lär barnen vår nationalsång, för mig som är uppvuxen i Latinamerika så är det naturligt, i Argentina stod man på skolgården varje dag och sjöng nationalsången till flagghissning och i Ecuador var det varje måndag.
Jag kan tre nationalsånger.

I tisdags träffade jag min nya vän Darinka hemma hos mig på en bit mat, man kan aldrig få för många vänner är min melodi, älskar människor.
 
I onsdags blev det date med vännen Herta, ljuvliga människa som ger mig så mycket energi och glädje
Vi träffades på Da Matteo och denna vackra innegård ligger i anslutning, med en blomsteraffär på gården.
 
I torsdags kom mina ungar Tomy och Abril på middag, det var välbehövligt hade inte sett dem på flera veckor och det funkar inte, dom har blivit en stor del av mitt liv så jag vet inte hur jag ska klara mig när jag flyttar, Tomy har lovat att han och Viola kommer efter mig, hoppas hoppas.
 
I går fredag så var det tvätt och städdag efter jobbet och idag fixande inför långväga gästernas ankomst.
Nu lämnar dom snart Amsterdam så om drygt 2 timmar blir det kramkalas.
 
God afton gott folk
hörs snart igen 🌺💕
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress