Tittilina

Pepparkakor och gemenskap!
 
Jag har tjuvstartat... Kunde inte låta bli men det blir nog advent ändå.
 
 
 
 
Pepparkaksbaket började ganska sent vi tittade på "Så mycket bättre" först, men vi var tre som hjälptes åt så det gick fort.
Lite för nära på plåten Bella!
 
En söt Elin som kämpar på....
 
Här har vi slutresultatet, hjärtan och någon stjärna.
 
 
Nu tittas det på "Avatar" en fantastisk film när den kom för några år sedan.
Jag minns att jag upplevde den så nära eftersom den hade samma historia som de Sydamerikanska indianernas.
Den berörde mig, vad gör vi så kallade "civiliserade" men det orörda och naturfolken?
Vi skövlar och förstör, just nu är det regnskogen i Brasilien som skövlas och hela ekosystemet förstörs, indianerna som levt där sen urminnes tider blir utkörda från sina hem och sin verklighet.
Mitt hjärta blöder, i Argentina finns det nästan inga indianer kvar efter att spanjorerna var där på 1500-talet, ja hela Sydamerika har förlorat så mycket av sin ursprungsbefolkning för att man skulle kolonisera.
Lite funderingar från Tittis funderarhörna.
 
God natt gott folk!
En härlig lördag med Elin!
 
I helgen får jag hänga med den här goa tjejen, en vacker ung kvinna både på insidan och utsidan som värmer mitt hjärta, i går bakade vi, och i dag har vi varit på olika julmarknader.
 
Bella jobbar så vi bestämde oss för att sticka till Gunnilse på Julmarknad där våra vänner Jakobssons Lantloppis stod med ett bord, så här såg det ut där, jätte mysigt.
 
 
 
 
Här är självaste fru Jakobsson med sina alster, hon är fantastisk på att hitta på.
 
 
 
 
 
När vi var färdiga här så tog vi oss till Heart for people secondhand, där stod August och bakade polkargrisar,  det luktade fantastiskt gott.
 
 
 
Nu blir det snart lunch och sen ska här bakas pepparkakor, det luktar också gudomligt.
Ett proffs på hemmaplan!
 
Jag har ett proffs här hemma, det är så roligt att se hur hon har utvecklats i sitt bakande.
Hon kom hem med detta surdegsbrödet i dag mögelost och valnötter, så fantastiskt gott.
 
Det är skillnad på att backa lussekatter på 50 gr jäst jämfört med att göra typ 1500 på Ica Maxi, det är första året som jag inte fick sätta degen, nu har vi ett proffs.
Här får den ligga och vila under plast, nytt för mig... under bakduk så suger duken åt sig fett och vätska men inte under plast.
 
Efter jäsning blandat man in en blandning av smör, socker, saffran och ägg, lite jobbigt att få till en slät och fin deg men ack så gott när det är klart, ett recept vi kört i alla år.
 
Som sagt ett hästjobb, men fantastiskt goda lussebullar, numera väger man degen så alla bullar blir lika stora, så gör man nämligen på Ica och i skolan.
 
Nu är det bara att rulla och forma, det fick jag och Elin vara med på och här ligger de på plåten för en sista jäsning.
 
Färdigt!!!
 
Mellan jäsningen så blev det saffran och pistage fudge, vi har varit effektiva i kväll.
 
 
Mellan flitet så försökte vi titta på idol, men fy vad besvikna vi är... Hur kan man rösta på Kevin när det finns en sådan fantastiskt kille som Erik, Erik skulle ha stått där, han är fantastisk, men han kommer att komma långt utan att vinna idol, så är det bara.
 
I morgon fortsätter flitet på Bomgatan då blir det pepparkaksbak och någon kola, tror jag.
God natt gott folk!!!