Möbler ska ha en själ

publicerat i Dagbok, Inredning;
annars kan det kvitta.
Jag är kär i en möbel, och det är inte första gången men den här gången är den min.
Detta fantastiska bord fick jag levererat i dag av mina vänner Jenny och Jocke från Jacobssons Lantloppis.
Innan Jul fick jag reda på att mitt älskade bord som jag haft hos mig i ca 5 år skulle återbördas till sin ägare, jag hade bara lånat detta vackra 1800-tals bord 
I mars skulle det tillbaka och jag fick helt enkelt hitta mig ett nytt, men hur enkelt är det när man inte kan tänka sig vad som helst.
Jag gick ut på FB och efterlyste ett liknande bord på en sida med lantlig stil och nog svarar Jenny, att hon kanske inte hade precis ett sådant men i annan stil.
Jag fick en bild och såg att det verkligen kunde vara något för mig och ett bättre alternativ än mitt dåvarande bord eftersom detta kan göras så mycket större.
120x100 cm totalt 220 cm  långt när skivorna är ute. Jag slog till direkt utan att ha sett det. Jag vet att Jenny kan de där.
Hon fick renovera det och betsa i en mörkare nyans än tidigare, sen satt hon på lite roliga detaljer som krokar på en gavel och ett rostigt handtag på den andra.
 
I går invigde jag det med 6 vänner och man kan sitta utan problem 8 runt 100x120 och när man tar ut skivorna så får det plats hur många som helst.
 
Lycka är det!
Ja det blev bra, tur att Margot ville ha tillbaka sitt bord så att jag fick komma underfund med att jag egentligen behövde ett mer praktiskt och användbart.
 
Besök deras sida på FB Jacobssons Lantloppis och håll utkik efter deras loppisar vår, sommar och höst på deras gård i Olofstorp.
De är så finnurliga, skapar fina saker av vad som helst, jag har en lampa sm är en gammal klotgrill.
Halva mitt vardagsrumm är möblerat med saker från dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det på riktigt, riktigt....

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
I går köpte jag biljetten som tar mig till min första destination på min 9 månaders resa. 
Känns helt sjukt att den här drömmen börjar ta form på riktigt.
 
Något riktigt roligt hände förra veckan, min bror Peter ringde mig och undrade om jag hade köpt min resa till Argentina än, Nej, sa jag.... va bra sa han....
HAN HÄNGER PÅ TILL ARGENTINA I TRE VECKOR!!!!
Så i går kom han till mig och vi planerade vår resa och köpte den.
Vi börjar i Buenos Aires i fyra dagar tillsammans med vår kusin Kalle som kommer och möter oss, sen ska vi turista i BA gott folk, med allt vad det innebär.
Tango, restauranger, asado, strosa runt i vackra stadsdelen Boca, insupa denna vackra stad.
 
När vi kom till Argentina i början på 70-talet så anlände vi till Buenos Aires med båt efter 28 dagar på havet, det blev ett para dagar där men sen återvände jag aldrig så jag har inga direkta minnen, men nu ska det bli av, typ 47 år senare....
 
Kalle kommer med bil på lördagen när vi landar och sen tänkte vi oss att köra upp till Río Cuarto under natten till onsdagen. Så det blir några goa vårdagar i denna vackra stad.
På söndagen 3/9 ska iallafall jag se till att söka upp Hillsongkyrkan.
Yes detta är en dröm som ser ut att bli verklighet.
 
Drygt fem månader kvar

Min vän Juan

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
Vilken kille, han är väl i min ålder ungefär och han flänger runt som ett skållat skin för att serva alla.
I dag tog han nog priset, hade han haft en stegräknare så hade det blivit många, många steg.
Vi lärde känna varandra för många år sedan, när jag la mig på hans strandplats, trevligare människa får man leta efter, han vänder ut och in på sig för att alla ska trivas, han kallar oss vid våra namn.
Första året såg man att han skrev upp våra namn i en bok, så nästa år när man kom så gick han och kikade i den innan han kom och hälsade på oss.
Nu känner vi varandra väl och när han har lite mindre att göra så kan vi prata lite mer.
Han älskade min handikappade brorsdotter Desirée och den dag vi hade begravning för henne så hade han skrivit ett brev om vad hon hade betytt för honom. Så vackert.
I dag fick jag hälsa på hans fru och när hon kom på vem jag var så sa hon: Ja, du är Desirées faster, hon satte spår i hjärtan vår Desirée.
 
I dag hade han fullt upp som sagt, när jag kom ditt vid 12 så trodde jag inte att det fanns någon stol till mig men han trollade med knäna och fick fram en stol, parasollen skulle han komma med senare och det tog 2,5 timmar för han hade så mycket att göra.
Han har inte haft en dag semester på alla år han jobbat med detta och det är många år, däremot så har han ju inte mycket att göra en regnig dag, men åka bort någonstans det händer inte,
Plats nummer 5 är hans och alla söker en stol där först.
I dag blev det 4,5 timmar för min del och solen var stark och härligt varm
Den kröp upp till 38 men det fick jag ingen bild på
Mina utsikt i dag
På rygg
och på mage
Det blev en del sol i dag, lite röd är jag men än svider det inte, får se om jag tar en paus från stranden i morgon.
Avslutade kvällen med en café con leche med mor
 
God natt gott folk