Tittilina

Älskade barn
Jag hör nyckeln i låset strax efter 07 och där står hon min 21 åring, strax ligger hon intill i sängen.
Hon hade skjutsat kompisen som skulle på turné med vår julkonsert, istället för att åka hem till sig själv och somna om så åker hon hem till mig.
Hon kryper ner bredvid mig, växlar några ord och strax hör jag hennes snusande.
Min sömn tog slut där men vad gör det när jag får sällskap till frukost, även om jag misstänker att jag får vänta en bra stund innan jag får inta den.
 
Visst är det en sorg när barnen flyttar hemifrån särskilt när man inte har någon annan att dela vardagen med, men detta som jag fick uppleva i dag det kan jag ju aldrig få annars och det är gudagott.
Jag börjar sakta vänja mig vid ensamheten, kommer nog aldrig riktigt acceptera den, men vad har jag för val?
Gilla läget Titti
 
Denna fina unge jag har blivit välsignad med, hon har ett stort hjärta som räcker för så många, tacksamhet fyller mitt hjärta.
 
 
 
 
Advent du är välkommen
Trots en rinnande näsa och ett huvud som har känts dubbelt så stort så har det blivit adventsfint.
Den här tiden är en favorit, ja, jag älskar allt med den och framför allt älskar jag orsaken varför vi firar jul.
Köksgardinerna sydde jag till min son Daniels första jul för 25 år sedan, jag har försökt byta gardiner under åren men har inte fått för barnen och nu vill jag inte längre, dessa är Jul.
Nu kallar sängen
God natt gott folk
 
Då sitter man här....
.....och snörvlar.
så kaxig som jag varit, jag blir minsann inte förkyld längre.
Där fick jag, men vet ni vad? min ingefäreshoot tog slut och jag har inte gjort någon ny på säkert två veckor.
Nu får jag sitta här med röd näsa, söndersnyten och eländig.
Men jag chockade kroppen med en hel liter ingefär-citron-honungs dryck i går, så den blir nog inte långvarig.
 
Där ser man, man ska inte komma ifrån sina rutiner då går det illa, i kväll blir det ingefärskok och jag avböjer aldrig mer....
Det är ett löfte.
Här får ni mitt recept som jag hittat på "mitt kök"

Ingredienser

 1 liter 
  • 200 g färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • ½ dl honung
  • 2 st citroner
  • 1 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas)

Så här gör du

 20 minuter 
  1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
  2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
  3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
  4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
God kväll gott folk