Nog har jag det bra alltid

publicerat i Dagbok;
Helgen är snart över för mig jag har 46 minuter kvar, i Sverige vaknar ni till en ny dag snart.
Min vän Marisol som så gentilt erbjöd mig att bo i hennes hus när jag är här, visade mig lite nyttiga juicer som jag skulle dricka för att rensa kroppen på skit.
Varje morgon dricker jag färsk aloevera och citrondryck på fastande mage, ett stort blad aloevera på ca 60 cm kostar bara 60 cent, det räcker i en vecka minst.
Sen dricker jag alfalfa (även kallad blålusern) med ananas, dess egenskaper är fantastiska. Alfalfa har massor av vitaminer, dricker du det så rensar det ut gifter, ger dig en fin hy och friskt hår.
I går var jag på en ekologisk marknad och handlade för hela 8 dollar, detta fick jag
5 Avokados för 1 dollar, ananas 1 dollar st,  20 clementiner för 1 dollar, det är sjukt vad frukt och grönsaker är billigt, för övrigt är det ganska så dyrt.
 
I går blev jag bjuden på lunch hem till äldre generationen Armas, min vän Patricia är gift med deras son Raul,
Raul har en sjukdom som förtvinar hans muskler och den har han nog haft i minst 20 år, men nu är det riktigt illa, man förstår inte längre vad han säger och han klarar sig inte själv.
 
Det som berör mig är vilken omsorg hans pojkar har om honom, Christian 29 år bor fortfarande hemma för att hjälpa till, och det innebär verkligen ett heltidsarbete, Samuel 28 bor i Tyskland men kom hem nu i onsdags och han tar hela ansvaret nu när han är hemma så att Christian och Patricia får villa.
Här ger han honom massage i hans onda kropp.
Sammanhållningen i familjerna här är något jag beundrar, men tar hand om varandra och barnen visar så mycket kärlek och omsorg om sina föräldrar, nästan alla familjer samlas alla generationer på söndagsmiddag, där alla bidrar. Familjen är viktig.
 
Nu är snart söndagen slut och jag bör sova, god natt gott folk
 

Har knappt varit utanför dörren på tre dagar

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
Jag har äntligen kommit igång ordentligt med mina studier och eftersom jag legat efter med min första inlämningsuppgift så har jag suttit klistrad vid datorn i två dagar.
I dag hade jag tänkt ta mig ut en stund på förmiddagen för att handla lite, men när jag var klar med allt så började det regna så än har jag inte kommit iväg.
 
I går blev jag ensam i denna stora lägenhet och får nu rå mig själv och det är härligt, Marisol visste inte hur hon skulle göra för att skämma bort mig.
Nu får jag laga min egen mat förutom när jag är bortbjuden vilket jag är ganska så ofta.
Jag njuter av alla underbara frukter och grönsaker, 4 stora mogna avokados för 8 kr, helt ok, 10-15 stora mandariner för lika mycket.
Allt kostar 1 dollar om man köper på gatan.
Eftersom vi är på 2800m över havsytan så kokar inte vattnet vid 100 grader utan ca 80 och då dör inte alla parasiter.... För att vara säker bör man koka vattnet i 20 minuter. Så allt tar längre tid.
 
Jag bor ganska så högt upp på ett berg väldigt nära ett stort köpcenter så jag behöver inte gå långt för att hitta det jag behöver.
Vill jag ta mig längre bort så funkar taxi bra för en dollar eller två kommer man långt, måste bara vara försiktig med att man tar rätt taxi annars kan det gå illa, överfall och rån är vardagsmat här.
 
I dag när jag stod i duschen så kunde jag inte motstå att ta en bild från duschfönstret, det är vackert vart jag än vänder mig.
Här är fönstret vid tvättstugan
Jag har en favoritplats här i huset där det finns ett stort panoramafönster i L, här sitter jag just nu och skriver
Tyvärr så i går när jag skulle hämta något på mitt rum så upptäckte jag att rutan hade spruckit ordentligt, så vi fick lappa ihop den med svart silvertejp tills den kan bytas.
Ingen har rört rutan så antagligen var det ett litet skalv som vi inte märkte, jorden rör sig hela tiden här, man vänjer sig, men det är lite läbbigt när det kommer upp över 6....
 
Det ser ut som regnet har stillat sig en stund så jag passar på att ge mig iväg, i kväll hämtar mina bröder mig för en trevlig kväll hemma hos en av dem.
 
Ha en trevlig kväll folks

En förmån att leva

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
Jag känner en otrolig tacksamhet för de liv jag just nu får leva, det är ingen självklarhet och just därför är jag så tacksam.
Det här är mina bröder från en annan mamma, de har funnits i mitt liv sedan vi var små barn som lekte Batman och Robin, de följde med sin pappa som skulle hälsa på min pappa i början på 70-talet. Jag och min bror lekte just då Batman och när blygheten hade lagt sig så var vi fyra som lekte och sen dess är vi oskiljaktiga.
Kärleken oss emellan växer för varje dag som går trotts att vi inte har förmånen att dela livet på grund av avståndet. Tacksamma är vi för tekniken som gör att vi kan prata och se varandra.
Nu njuter jag av varje sekund i deras sällskap, med dem kommer ju så många fler, fruar och barn och nu även barnbarn.
Dessa killar gör mig lycklig, vi skrattar och flamsar 95% av tiden, det är en gåva från ovan att få ha en sådan vänskap.
I tisdags tillbringade jag en heldag med JuanCarlos på min högra sida, han hämtade mig 8:30 och vi gjorde en massa ärende som han behövde göra sen stack vi till Luis gym för att få en stund med honom också innan han skulle till Universitet där han undervisar sjuksköterskor (han är läkare). 
 
JuanCarlos och jag åkte för att käka Ceviche, han vet att när jag kommer till Quito så är det de första jag vill ha
 
Räkceviche
 
Efter det åkte vi för att möta upp barnen som skulle komma hem från skolan, dessa två ljuvliga som kallar mig för faster, har inte sett dem IRL på 5 år så underbart att få krama dem ordentligt. Isaak och Rafael
Jag har det bra, bor hos min fina vän Marisol som i morgon åker till Chile så jag får hennes stora hus för mig själv i två månader. Marisol och Fernando var egentligen mamma och pappas vänner, de är mer i deras ålder. Fernando dog för 17 år sedan och Marisol blev ensam med 5 barn, hon fick kämpa på hårt men i dag har hon en skatt i fem barn och femton barnbarn
Här är mitt rum
 
På kvällen när jag kom så kom hennes dotter Isabela upp med sin familj för att äta empanadas tillsammans, 5 söta små tjejer i åldrarna 2,5-10 år har Isabela och Juan Francisco.
I går hade Marisol avskedsfest för sina barn och barnbarn så jag fick träffa alla som befinner sig i landet.
Eftersom vi snart firar Alla Helgon så bjöds det på Colada Morada med Guaguas de pan, en tradition sedan över 5000 år.
Colada Morada är en dryck som görs av den lila majsen sen är det juicer av olika frukter som björnbär, blåbär, ananas, babaco och naranjilla och även bitar av dessa frukter, detta kokas tillsammans med olika örter till en simmig soppa, underbart gott
Med det serveras Guaguas de Pan, ett bröd som ser ut som en docka (det representerar döden) indianernas tradition är att sitta vid sina dödas gravar och "äta med dem" de lämnar bröd och dryck när de går hem på kvällen och nästa dag är maten borta..... hundar och andra djur har ätit upp det men de är övertygade om att de döda har ätit.
Dessa bröd har förfinats, när jag var barn var det en ganska så torr bulle i dag är den fylld med chokladkräm eller dulce de leche.
 
I dag sitter jag hemma och pluggar ligger lite efter så det är så skönt att jag bor för mig själv nu i två månader så jag kan ägna mig åt mina studier.
 
Det var lite från mig i dag gott folk