Tittilina

Nytt rykande gott glutenfritt bröd

Blev inspirerad av min vän Johanna i dag, hon stod och bakade bullar hela eftermiddagen medan jag satt i hennes fåtölj i köket och bara babblade.

Hon är ljuvlig den där barnmorskan, allt hon bakade på sin enda lediga dag den här veckan skulle hon ge bort till någon som verkligen behövde det, en nybliven änka. Hon är guld min Johanna.

Men som sagt hon inspirerade mig.... jag skulle egentligen gå hem och städa men dammsugaren står så fint mitt på köksgolvet men jag har rykande färska bovetefrallor nyss uttagna ur ugnenFantastiskt goda glutenfria bröd som jag hittade receptet på "Nillas Kitchen" https://nillaskitchen.com/2013/09/17/naturligt-glutenfritt-brod-recept/

Jag stoppade i lite solroskärnor.

De ska jäsa lite längre än vanligt men så saftiga de blir.

I receptet så står det att man ska vänta tills de har kallnat för att äta dem, helst dagen efter, men se de gick inte och jag förstår inte varför de ville de, de va precis så goda som nybakat varmt bröd ska vara.

Nu sitter jag ute på balkongen med mina nyinköpta solcellslampor som enda belysning och njuter av en mate med dessa goa bröd.

Mate är argentinas national dryck.

Städa får jag väl göra en annan dag, jag har ju hela livet på mig.
God natt gott folk 
Dag tre i Skåne
fick bli i Malmö med poolhäng och sol.
Bror med fru köpte hus i höstas och hade turen att få en fantastiskt trädgård med tillhörande pool, ljuvligt.
Så där tillbringade vi några timmar, sen förberedde vi Colombiansk och Ecuadoriansk mat till kvällen.
Gäster kom vid 19:00 tiden och då bjöds det på härlig ceviche med patacones (friterad kokbanan) 
Koriandervarianten är inte riktigt min grej, jag saknar nog den genen..... koriandergenen.
Den här passar mig bättre, det är så gudomligt gott
Lotta, min svägerska är så fantastiskt duktig på att få till de där vackra i en dukning, det känns så festligt alltid när man är hos dem.
majsempanadas med sallad blev det sen, dessa är Cecilia en fena på att göra
Och brorsan är en fena på mojito
Det hann bli mörkt innan vi var klara, då passar dessa fina solcellslampor från IKEA bra.
Sista dagen på vår roadtripp tillbringade vi i Helsingborg, också en fantastisk stad.
Med dassa vackra, varma och roliga kvinnor fick jag tillbringa min semester i Skåne, en Cubanska och en Colombianska, det kan inte bli bättre.
Libanesisk mat på rekomendation av Dezy som älskar just den här restaurangen i Helsingborg. Den var ljuvlig!
Det var den resan, nästa gång blir om fem veckor lite drygt och då från mitt paradis i Spanien, lilla huset på berget.
God kväll gott folk!
Dag två på vår roadtripp
Den började med en ljuvlig frukost med familj och goda vänner
Cecilia bakade Arepas, Colombianska majstortillas till frukost.
Sen bar det av till Brösarp för en tågfärd mellan Brösarp och Sankt Olof men innan dess hamnade vi i en industriel vintage affär, lovely men ack så dyr
Den här lampan blev jag förälskad i, lite för dyr för min plånbok dock
Efter denna fantastiska affär så blev det ångtåg, så ljuvlig vacker resa 
Ett minne för livet helt klart.
Tanken var att köra till Ystad, men magen kurrade ordentligt så vi hamnade i Simrishamn och där blev vi kvar i denna lilla mysiga stad.
Fantastiskt vackert.
På vägen hem köpte vi med oss lite färska räkor med tillbehör och Lasse bjöd på Malmös godaste mojito
Då var dag två till enda.