Måndagarna med Ben....

publicerat i Dagbok;
Älskade barn vad ni gör mig gott
 
Att få ett sms från Daniel vid 8:30 är du vaken, kommer du idag? är så gott för själen.
Måndagar har blivit min medicin, jag mår så fantastiskt gott resten av vecka av att få dela måndagen med mina favoritpojkar.
 
Panikångesten är puts väck, att få känna den närheten till min son och mitt barnbarn varje måndag har gjort underverk med mig.
Jag mår så fantastiskt gott
 
I dag har vi varit ute och lekt i snön, åkt pulka i Sankt Paulikyrkans backe, varit och handlat, lagat mat, lekt med bilar, tittat på film och käkat popcorn. Kan man ha det bättre?
Det är en konst att gå i pappas stora kängor men det går.
 
 
Tack Ben och Daniel  för att ni vill dela måndagarna med mig ❤
 
 

Friheten som ett par bra skor kan ge

publicerat i Dagbok;
Helt sjukt, vad ett par skor kan göra med en....
 
När jag kom till Sverige i början på 80-talet så hade jag en dålig vintererfarenhet och sen dess har jag varit livrädd att röra mig ute med vinterunderlag.
Jag halkade och slog i svanskotan så illa så jag hade ont i den i ca 10 år.
Så jag har sedan jag var sisådär 20 år rört mig som en gammal tant på vintern.
 
Jag har ju bestämt mig för att röra på mig minst 5 av 7 dagar och inget ska hindra mig, inget väder i alla fall.
Då måste jag ha bra skor till att börja med, annars är det ingen vits.
Jag åker iväg till en sportaffär för att som jag tror köpa skor med broddar inbyggda men de hade något mycket bättre.
Rejäla sulor som man kan stå på en blöt isfläck utan att man ens märker att man står på den men också gå på vanligt underlag, det är ju lite svårare med broddar.
 
Mina Merrell är fantastiska, inte de vackraste men jag går med sådan fart så ingen ser 😂 och utan att känna någonsin att jag halkar till.
Vilken frihet, efter alla år med en oro att göra mig illa och det blir ju inte bättre med åren precis.
 
Priset? Hmmm inget att prata om, värt varenda krona, varje steg jag tar gör jag med tacksamhet men inte jätte billiga.
 
Det har samma material som ett vinterdäck
 
Underbart är bara förnamnet.
 
Kram på er

Nyttigheter och godsaker i ett och samma

publicerat i Dagbok, mat & dryck;
Bjöd mina barn på middag här i kväll, men de kunde inte och det resulterade i att jag blev bjuden på lunch istället, win win.
 
Tänkte att efterrätten som jag tänkt ha i kväll får jag ta med mig då.
 
Som ni vet så är jag inne på min nyttiga bana 2019, så gott det går i alla fall... man får göra undantag ibland som i går när jag tyckte synd om mig själv som ännu en kväll skulle sitta ensam i min soffa med burken framför mig och en virkning i mitt knä.
Jag är ju inte vän med ensamheten tyvärr, men det går bättre, vi tar oss ett snack om det i ett annat inlägg, det var ju godsaker vi var inne på och ja det blev en liten påse godis i går, den där minsta ni vet med en av varje i (av dem jag gillar mest)
 
Men i dag blir det Raw Chokladmousse
 
När jag kom hem efter min resa insåg jag att min matberedare hade gjort sitt, tyckte ändå att den gett upp tidigt, den var ju nästan ny.... plasten runt kniven vittrade sönder och ibland om man hade otur så fick man en liten bit i smoothien eller degen.
 
Jag tar mig till Elektrolux för att införskaffa en ny kniv och blir där upplyst om att det kan inte vara vår produkt den känner jag inte igen, hmm dessutom så bör den vara mer än 10 år och då finns det inga reservdelar. Kan aldrig stämma den är näst intill ny.... börjar tänka till när jag fick den, där stog jag och insåg att den var nog inte så ny. Jag hade fått den av barnen en morsdag och det var deras far som hade finansierat den och jag har ju varit skild i 9 år och det var definitivt inte när barnen var i högre tonåren för då hade de egen ekonomi och var noga med att köpa fina presenter till mig med egna pengar, så jag fick ge mig och inse att den nog var närmare 15 år, dessutom var det ingen Elektrolux som jag var övertygad om utan snarare en som börjar på Phi och slutar på ips....
 
 
Jaja, åren går utan att man hänger med😱
Killen i Elektrolux butiken såg sin chans. Den här tjejen behöver något och jag har hela butiken full av grejer.
Han pratade sig varm för en Bamix och visade mig alla fördelar den hade, och vilken glädje jag skulle ha av den, dessutom hade jag ju ett ensamhushåll så jag behövde verkligen inte något annat.
Kusinen som var med mig spädde på, ja en bamix är fantastisk, mamma har haft en sån i alla år hon använder den till allt, från att göra juicer till att mala kryddor eller kaffe...
Jag gick där ifrån 2499kr fattigare med en "fantastisk" Bamix i en kasse
 
Yes, den är fantastisk, jag använder den nästan varje dag, från att göra smoothies till raw chokladpudding, maler mitt kaffe, mm
Värd varenda krona
 
Så idag har den sett till att jag fått en mjuk härlig nyttig chokladpudding
 
Recept vill ni ha antar jag
 
4 pers
 
2 mogna avokados
1 dl kakao
1 dl krämig kokosmjölk
4-6 msk nyttig sötning som honung, kokossocker eller agavesirap
Jag tog honung.
 
Mums säger jag får se vad ni säger