Nöjdhetskänslan börjar infinna sig ordentligt.

publicerat i Dagbok;
Kom hem i dag och nästan hela köket var klart, ja skåpen och lådorna, sen saknas finarbetet, kaklet, lister, mm men huvuddelen av köket är klart, det blir så fantastiskt snyggt, precis som jag önskat, med undantag för diskbänken....
 
Det är inte bara jag som är lycklig, mitt hjärtebarn är också nöjd.
 
Ja det är härligt att äntligen få se ett slut på den här drömmen som jag haft i flera år, att få ett kök precis som man vill ha det, man tillbringar ju så mycket tid i köket.
 
Nu i kväll kom lillebror för att hjälpa mig med finjusteringarna, i morgon blir det projekt kakling, han stannar hela helgen :-)
 
Nu är ni lite uppdaterade på projekt kök, fortsättning följer.
God natt

När det inte blir som man vill.....

publicerat i Dagbok;
...... så får man vara nöjd och glad ändå, eller?
 
Ja i dag har jag inte varit bästis med IKEA, men vad bryr de sig om det? som sagt detta är första och sista köksrenovering jag gör, påminn mig någon om jag skulle komma på andra tankar.
 
Jag fick ta mig till det stora varuhuset med det blågula färgerna och köpa lite mer grejer, nu ska ni få höra.....
 
 
I dag när snickaren kommer så ser han min diskbänk som står här utanför och då frågar han om jag tänkt på att IKEA har bytt sina mått sedan i somras??? Que?
Ikea har 63,5cm djup på sina skåp och bänkar medan resten har standard 60 cm och naturligtvis var diskbänken i rostfritt 60 cm..... Frustrationen, ångesten och förtvivlan bara kom över mig, vad gör jag?
 
Ringer leverantören och kollar om det möjligtvis har diskbänkar med IKEAs mått, nää hur kunde jag tro det? börjar googla om det kan finnas någon som har det, hittar då en nere i Skåne som tillverkar efter beställning, kontaktar dem och får reda på att det tar 4 veckor och kostar ca 12000 kr jämfört då med 4200:- som den jag redan har kostade.
Inget att tänka på varken för priset eller tiden det tar att få fram den.
Ja, ja, ja IKEA ni får som ni vill, jag måste och är piskad att köpa allt hos er, det var väl det ni hade räknat ut, eller?
Så nu blev det en integrerad diskho i en ekskiva, visst jätte snyggt till att börja med men hur ser den ut om 2 år, grådassig och förstörd av vatten.
 
Kunde jag svära så skulle jag göra det, men jag kan ju inte ens några bra ord, det liksom lägger sig inte till rätta i min mun....
Visst detta är ilandsproblem och jag bör bara vara jätte nöjd med att jag får ett fint och mysigt kök "nästan" som jag vill ha det....
Ja, jag är nöjd och glad, snickaren är fantastiskt trevlig och jätte snabb, så här mycket har han redan hunnit med.
 
 
 
Nu fick jag skriva av mig lite, så det känns genast bättre, men IKEA kommer att få ett brev ifrån mig, de hade kunnat kläcka ur sig att de ändrat på måtten när jag sa att jag skulle köpa min diskbänk på annat håll eftersom de inte hade det jag ville ha.
Men jag får titta på min vackra orkidée som jag fick av Bella som avstressande, så blir det nog bra.
 
 
En trevlig måndagskväll till er alla 

Härliga söndag!

publicerat i Dagbok;
 
Vilken underbar söndag, det blev tyvärr ingen gudstjänst men så mycket annat trevligt.
Kom hem för en stund sedan och hittade mina tjejer så här på bakgården.
 
Bella hade varit uppe och bakat sen 05 så hon somnade ute på filten, Elin hon solade.
Vi har en fantastiskt fin gård som vi är duktiga på att utnytja.
 
I morse var det bara att ta tag i det fruktansvärt tråkiga arbetet att skrapa bort gammal kakelfix, inget roligt jobb alls, men nödvändigt, händerna blödde och även väggen....
 
Fick inte bort allt, men hoppas det går att kakla ändå.
Sen åkte jag ivärg till en lunchbjudning hos härliga vänner som jag lärde känna när jag jobbade som tolk för över 22 år sedan, dessa två bodde på flyktingförläggningen som jag hade uppdrag på och vi fick en härlig kontakt.
De hjälpte mig ofta med att passa Daniel när han var liten så jag kunde jobba.
Vi har inte varit jätte flitiga på att höra av varandra men när vi träffats så har det varit mycket kärt.
För ett år sedan så fick jag ett telefonsamtal och det var Juan Carlos som berättade att deras barn skulle döpas och han ville så gärna att jag skulle vara med, självklart ville jag det,  jag fick vara med om en härlig fest, sen dess har vi försökt hålla kontakten.
 
Härliga goa människor som man har så roligt tillsammans med.
Juan Carlos
 
Dezy
 
Ja jag fick en underbar stund, jag fick ju prata spanska.
Juan Carlos var noga med att jag uppskattade hans morotssallad så jag tog en bild på den eftrsom han ansträngt sig så för att få den så god :-)
 
Nu blir det träning gott folk
Njut av en fortsatt fin söndag, det skall jag göra