En vanlig onsdag i Orwing Maryland

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
Vintern tog slut och man kan ana en vår, vet inte om det är tillfälligt eller om vintern kommer tillbaka, men för mig har det ingen större betydelse eftersom jag på måndag byter ut vintern mot sol på Hawaii och i slutet på mars när jag är tillbaka här så har definitivt våren kommit.
Så här vårigt var det i går när vi tog oss till Marias mamma i Gaithersburg ca 1h härifrån, hela 18 grader lite skillnad från -11 som vi hade bara förra veckan.
Marias mamma Georgina 82 år har jag kallat tía (faster/moster) sen jag var barn och det var så roligt att få träffa henne efter en hel del år, sist var nog när hon hälsade på mig i Sverige i slutet på 80-talet.
En söt liten tant som haft ett ganska så tufft liv, men kämpade för att få och ge sina tre barn ett bättre liv så hon emigrerade till USA 1976 och här har hon arbetat som sömmerska i alla år, hon har faktiskt fortfarande kunder som kommer till henne.
Hon visade mig att hon sparat alla foton på barnen som jag skickade till henne till jularna, här är två av mina favoriter på mina underbara ungar.
5 och 1,5 år sötnötar
Här är dom 3,5 och 8, jag och Gabriela ska åka hem till Sverige från Ecuador medan Daniel och hans pappa stannade någon vecka till.
Tänk så otroligt mycket kärlek som finns där för barnen och den tar aldrig slut snarare så ökar den för varje dag.
Utan dessa barn vet jag inte hur mitt liv hade sett ut, de har varit en välsignelse från dag ett och de bara fortsätter att välsigna mig med sina liv.
Jag har mycket att vara tacksam för.
Så här ser de ut i dag 27 och 22 år, Älskade barn
 
När vi fortsatte att titta bland fotona så hittade vi det här
Jag och mina bästisar från barndomen,Catalina, Maria och, detta är tagit 2004 när både jag och Maria var tillbaka i Ecuador samtidigt, Caty träffade jag i Ecuador flera gånger, men vi tre tillsammans har inte setts på 14 år, här tillsammans med vår gemensamme vän Paco.
Och Maria är jag hos nu, här med hennes dotter Veronica
Maria är så glad av att ha mig här, så för vem vi än träffar så berättar hon att jag är hennes barndomsvän och att vi separerade när vi var 14 och 17 men hållt kontakten och nu efter över 40 år får vi förmånen att vara tillsammans en längre tid, vi åker ju till Hawaii ihop :-)
Det var lite från mig i dag, ta vara på livet folks det kommer inte igen

En vintrig dag på landsbygden i Virginia

publicerat i Dagbok, Resedagbok;
 
Det blir sena kvällar, vi sitter framför brasan i mina vänners stuga uppe i bergen i Virginia och delar livet.
Maria och jag har mycket att ta igen, hon är min bästa barndomsvän från Ecuador, vi fick bara tre år tillsammans men vi har aldrig tappat kontakten.
Vi träffades på en lägergård, ett ungdomsläger som far och mor skickat mig på mitt första sommarlov i Ecuador, jag var 11 och hon 14, jag hade alltid äldre vänner eftersom jag var storväxt.
Vi fann varann direkt och blev oskiljaktiga. När hon var 17 och jag 14 berättar hon för mig att hon ska flytta till USA till sin mamma som flyttat dit något år tidigare detta var 1976.
Det tog inte många månader så var dagen kommen, jag vinkade av henne och vi grät och kramades och lovade varandra att vi aldrig skulle tappa kontakten, och så blev det.
Vi skrev långa brev till varandra och berättade allt för varandra, när jag sen 1980 flyttade hem till Sverige så åkte vi via USA men jag fick aldrig träffa henne för hon var på college långt borta, men vi pratade i telefon.
Först 1987 besökte jag henne, då hade hon fått sin son, sen träffades vi 1998 med våra familjer i Ecuador och 2010 kom hon och hennes dotter för att hälsa på i Sverige.
Numera har vi  FaceTime så minst en gång i veckan snackar vi.
 
När jag vaknade i morse så var det -11 men en strålande solskensdag, vi bestämde oss för en utflykt till lite olika marknader.
Vi började med en Lavendelfarm, större än deras som också har en butik med lavendelprodukter men också vinprovning.
 
(null)
(null)
(null)
 
Efter fantastisk vinprovning, två vita, ett rosè och två röda alla med inslag av lavendel tog vi oss till Dayton och mennoniternas innomhusmarknad, mennoniter är ungefär som amish men enligt dem själva inte så strikta.
Jag njöt av allt vackert, mycket antikt men också en kvilltbutik och hemmagjorda matvaror och godis.
Fantastiskt med alla dessa tyger i alla nyanser, hade gärna köpt med mig men som sagt resväskan är för liten.
Leksaker, här satt en trevlig kvinna, som gärna ville prata, kvinnorna är klädda i långa kjolar och små hättor på huvudet.
Sylt och mataffären där de också tillverkar allt
När vi kom hem så stod ett rådjur på vår parkering, inte alls intresserad av att flytta på sig. Bob säger att det lika gärna kunde varit en björn för det finns det gott om.
 
 
Nu ska jag sova, klockan har passerat midnatt, god natt
 

I have a dream

publicerat i Dagbok;
I dag har USA varit ledig för att hylla den här mannen, Martin Luther King Jr
Tänk om han hade vetat att USA stannar en dag varje år för honom 
Denna fantastiska hjälte som hade förmåga att beröra hjärtan
 
Detta tal höll han dagen innan han blev mördad
 

I've been to the mountain top.


Well, I don't know what will happen now. We've got some difficult days ahead.
But it really doesn't matter with me now, because I've been to the mountaintop. And I don't mind.
Like anybody, I would like to live a long life. Longevity has its place. But I'm not concerned about that now. I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the moutain.
And I've looked over and I've seen the Promised Land.
I may not get there with you, but I want you to know tonight that we as a people will get to the Promised Land.
So I'm happy tonight.
I'm not worried about anything, I'm not fearing any man.

Mine eyes have seen the glory of the coming of the Lord.