"Kärlek vid första ögonkastet är lätt att förstå.....

publicerat i Dagbok, Kärlek;
......det är när man har tittat på varandra i åratal som det blir ett mirakel"
 
Detta vackra hörde jag i dag av en samtalsterapeut som höll i samtalen i en programserie som gått på SVT kallad "gift vid första ögonkastet"
Jag såg inte programmen när det gick på Tv men har sett dem på play nu och jag är helt fascinerad av dem.
 
Det handlar om ett experiment som på sätt och vis kan upplevas som kontroversiellt
En psykolog, en samtalsterapeut, en präst och en beteendevetare matchar ihop 6 människor helt okända för varandra till tre par och första gången dessa par träffas är på deras eget bröllop. Sjukt kan man tycka, ett arrangerat bröllop i modern tid....
 
Man fick alltså följa dessa människor under 4 veckors tid från deras möte på bröllopsdagen till den sista dagen som de skulle bestämma sig för att antingen fortsätta vara gifta eller skiljas.
Döm om min förvåning så valde två par att fortsätta vara gifta och man kunde verkligen känna kärleken dem emellan.
Det kanske inte är så dumt med arrangerade bröllop ändå, eller? 
 
 
Ja visst är det kontroversiellt men det bevisar också hur viktigt det är att jobba på en relation, inget är gratis.
De fick bygga upp en relation under dessa fyra veckor och naturligtvis var de inte färdiga efter fyra veckor men så pass färdiga så de i alla fall visste att det var värt att fortsätta bygga.
 
Nu är det helg gott folk, vila och njut av varandra.
 
 

Att tillhöra en församling är en enda stor välsignelse

publicerat i Dagbok, Kärlek;
Jag har sagt det förr och säger det igen jag är så välsignad som får vara en del av min kyrka, en kyrka där jag möter människor i alla åldrar, människor som kommer mig nära och som jag utan att tveka kan säga att jag älskar.
Människor som förgyller min vardag som min helg, människor som bryr sig om mig, människor som har omsorg om mig, människor som ber för mig.
Foto: Connect Church
Jag berikas med möten varje vecka om det så bara är ett litet Hej och en frågan om hur det är eller ett långt möte med fika och djupa eller enkla samtal.
Möten som i dag när jag efter jobbet får åka hem till en ung mamma och träffa hennes små killar och bara njuta av att vara i en ung familjs vardag med allt vad det innebär, en gosig liten kille som vill visa mig sin nya tågbana eller mata mig med sina blåbär. Att få förmånen att mata hans lillebror med bananpannkaka är underbart.
Jag berikas med att en söndag få sitta ner efter en gudstjänst och "tjata" med människor i min egen ålder, att få bjuda hem dem till mig och få serva dem med lite god mat och njuta av skratt och samtal.
 
Jag skulle aldrig vilja vara utan detta, jag är så rik som får ha alla dessa människor i min närhet, och känna mig älskad av alla generationer.
 Foto: Connect Church
 Foto: Connect Church
I går hade jag min "Life" här (som vi kallar våra hemmgrupper i kyrkan) och den skulle jag inte kunna leva utan, onsdagar är heliga för mig, då får jag dela livet och min tro med kvinnor som har kommit mig så nära och som på många sätt gjort en skillnad i mitt liv.
 
Jag skulle önska att alla fick möjlighet att leva nära en levande församling, där människor blir sedda för vem dom är och där man verkligen får vara sig själv.
 
Är du nyfiken på det jag får leva i vecka efter vecka, söndag som vardag så är du välkommen till Connect Church Göteborg, jag kan lova dig en upplevelse.
 
God torsdag gott folk
Översättningen till andra språk är gjort av google och inte bra men hoppas ni kan förstå innebörden
 

Jag önskar leva som om i dag vore den enda

publicerat i Dagbok;
Den är så naggande god den här lilla boken, får mig att tänka till flera gånger i veckan
 
Att kunna se det så, att just i dag är meningen med våra liv är stort, och att ta tillvara på det och göra något positivt av dagen och förhoppningsvis så kommer det en ny dag i morgon som vi kan göra något bra av.
Vi vet inget om morgondagen och det som har passerat har vi ingen större glädje av mer än som goda minnen om livet visade sig från sin bästa sida just då, i går alltså eller för fem år sedan......
 
Livet har väl visat mig att det bästa är att leva nu, sen ska man naturligtvis planera för en framtid men vi vet inget om den.
Livet kan förändras så fort.
Så lev nu och gör det bästa av den gåva du fått, för livet är en gåva.
 
I helgen var jag nere i Malmö och umgicks med bror och hans familj, även deras vänner fick jag se en skymt av innan mitt tåg gick i går kväll.
Jag fick fira syskonbarn som fyllt år, fyllde år och skulle fylla, brorsan och hans fru lyckades pricka in alla tre i januari :-)
Den här lilla godingen fyllde 9 år i går
Och här förbereds det för kallas för 4 personer
 
En helg går så fort men jag fick några goa timmar med dessa härliga människor.
Familjen består också av tre husdjur Eddy, Oscar och Salomon. En hund och två katter
Oscar är min favorit, en ljuvlig katt som är så gosig så man tror inte han är en katt, tyvärr är jag allergisk men jag får medicinera så går det bra.
Här försöker han väcka mig, kan sakna ett husdjur men det är så bundet och dessutom är jag ju allergisk, men att få träffa dem lite då och då är mysigt.
Ja det är viktigt att ta tillvara på dagen i dag och göra något bra av den
Trevlig måndagskväll gott folk
Översättningen till andra språk är gjort av google och inte bra men hoppas ni kan förstå innebörden