YOUTH ENCOUNTER!

publicerat i Dagbok;
....... Ja, då har man varit på Youth och njutit av att vara tillsammans med en massa goa ungar, och, Nej, jag kände mig inte utanför snarare en i gänget, så fantastisk känsla när man dyker upp och flera kommer fram och kramar om mig och är inte alls förvånade över att jag är där....
 
Varför gick jag dit då? Jo för att min son Daniel talade i kväll och jag missar inte gärna det, jag är nog hans största fan....
Han var ju naturligtvis helt fantastisk, jag tycker att varje gång jag hör honom så överträffar han förra gången, han är tydlig, intressant, rolig, djup, engagerad, pedagogisk och han brinner för de han tror på och de värmer mitt modershjärta.
De han fick med sig som barn fick slå rot och i dag står han på egna ben i sin tro och har gått om mig med hästlängder, JA jag är stolt, men det är Gud som skall ha äran.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken stämning, vilken feeling, jag har alltid trivts med unga människor och jag tror att de trivs med mig, det känns så i alla fall. och att då få vara i kyrkan en kväll när det är på deras villkor är en förmån.
Det är fantastiskt att se dem hängivna den Gud de tror på, att se dem leva ut sin tro och inte smyga med den, de är stolta över den.
 
Så i kväll trotsade jag min trötthet och njöt i sällskapet av ca 100 unga, så gott.
Nu blir det sängen för min del
God natt gott folk

Minst 27 000 000 slavar runt om i vår värld.....

publicerat i Dagbok;
......Ja, det är sant 2014 så lever 27 millioner människor under slaveri, mest är det kvinnor och barn men även män.
 
Det borde inte finnas, det ska inte finnas och framförallt så är det vår skyldighet att protestera och inte acceptera.
I dag den 27/2 så protesterar vi tyst genom att rita ett rött kors på vår hand, som ett tecken på att vi accepterar inte och vi vill se en förändring.
 
Så här skriver Andrea på sin FB-sida:
 
❌ #enditmovement idag den 27 feb uppmärksammas att det idag är 27 miljoner människor i trafficking. majoriteten av dem är kvinnor och barn och många hamnar i den globala sexhandeln. men det går att förhindra och många initiativ tas. du kan uppmärksamma dina vänner genom att rita ett rött kryss på handen och visa din omgivning vad du står för #stoptrafficking#heartforpeople @thea21campaign @notforsale @freethemse
 
 
Detta är Andrea en ung vacker kvinna både på insidan och utsidan, hon har inte många år på nacken men hon kämpar för rättvisa för kvinnor som hamnat i trafficking, hon går nere vid Rosenlund (prostitutions stråket i Göteborg) fredag efter fredag för att vara ett stöd för dessa kvinnor, hon pratar med dem, bjuder på något varmt att dricka och äta, hon ser till att de får kläder om de behöver, och någon gång så har de lyckats rädda någon från detta avskyvärda liv till ett skyddat boende.
Ja, hon är inte ensam det är flera som som gör detta beundransvärda arbete helt frivilligt fredag efter fredag.
Jag beundrar dessa unga kvinnor, deras mod och kurage, det jag kan göra är att be för dem, om beskydd.
 
Vi är fler som i dag har valt att ha ett kryss ritat på vår hand, här kommer några händer som jag känner.
 
Bella i Göteborg
 
Ninni på Hawaii
 
Samuel i Göteborg
 
Erik i Göteborg
 
Och jag själv
 
Det är väl det minsta jag kan göra, jag önskar jag kunde göra mer, det finns länder där det är fullt lagligt att ha slavar, människor som arbetar alldeles för många timmar på dygnet för endast mat och husrum och inte har en egen vilja.
Ju fler vi blir som protesterar, ju större chans är det att det blir en förändring.
So come on folks!
 
God kväll gott folk!

Ett uttjänat kök!

publicerat i Dagbok, Inredning;
 
Nu ligger det på blocket så får vi se om någon nappar på att lägga ett bud, jag är ju faktiskt mest intresserad av att någon kommer och monterar ner det, så slipper sonen och hans vänner göra det, ja, för det har han lovat.....
 
Han är fin pojken min, han har fullt upp med studier och aktiviteter i kyrkan men inte säger han nej när mamma ringer och frågar om han kan hjälpa mig en eller två dagar, nej han kollar i almanackan och ger mig förslag på dagar där han kan ha en lucka, glad och tacksam blir man.
 
Jag har länge velat fixa mitt kök och nu ska det bli av, jag sa igår att jag blir lycklig av olika saker och detta är en sådan sak.... Jag är lycklig, ser så framemot att få ett kök som jag vill ha det.
Detta kommer snart att vara ett minne blott :-)
 
Tror ni någon kan nappa på detta?
 
 
 
 
 
 
 
Man kan tycka att vad är det för fel på det köket? men om man tittar nära vilket jag gör dagligen och så har gjort i flera år så ser man att det ser smutsigt och slitet ut och det går inte att tvätta bort för det är en film eller lack som har släppt runt handtagen.
 
 
Så nu ska jag få mitt drömkök, ja, det som går att göra med ett så litet kök.
 
I dag har Peter min bror varit här tillsammans med Lena (en vän från Ulricehamn) Lena skulle på ett återbesök hos ögonläkaren efter en operation, så jag flexade ut tidigt för att få träffa dem, det blev en lunch hemma hos mig.
Nu sitter jag i soffan och bara njuter av dotterns sällskap och lite go musik.
Love my life!
God natt gott folk