Oväntat besök!

publicerat i Dagbok;
Vad underbart det är med vänner, vänner som bara kan slå en signal och fråga om jag vill ha besök, KLART som korvspad att jag vill ha besök en fredagskväll.
 
Min vän Margot ifrån Falkenberg var på väg hem med sina systrar från Uppsala och ovädret gjorde att de ville stanna till i Göteborg, så nu sitter jag med två goa tjejer i soffan och pratar och skrattar och bara har det bra.
 
 
 
De stannar över natt och i morgon åker vi tillsammans till Falkenberg, jag skulle åka till Margot i morgon och stanna till på måndag, men nu får jag åka med dem och så tar jag tåget hem, billigt och bra :-)
 
Livet är så härligt och värdefullt när man har goa vänner runtomkring sig och de har jag mycket av.
Jag har en fantastisk vän som bor alldeles för långt borta men när vi träffas så är det alltid lika kärt, i dag fyller hon dessutom år. _4 år, Grattis kära Birgitta på födelsedagen, jag misstänker att din käre, uppfinningsrike, överraskande, romantiske, generöse, rolige make har hittat på något alldeles underbart mysigt för dig, det är du värd.
 
Barnen älskar henne som en riktig moster
 
 
Birgitta lärde jag känna när jag kom till Sverige för över 30 år sedan och vi fann varandra direkt, efter något år hittade vi en stor lägenhet som vi flyttade in i tillsammans, en stor 4:a på 120 m2 med en fantastisk usikt över sjön Åsunden i Ulricehamn.
Vi bodde ihop i totalt 8 år, vi har varit ute och rest tillsammans bl a till Ecuador två gånger, när jag sen fick familj så har hon varit som en moster för barnen och dom älskar henne och hennes John.
Ja för hon lämnade Sverige för ca 19 år sedan för att följa sitt hjärta, hon lämnade Sverige för skapa ett liv tillsammans med John hennes stora kärlek.
I dag är hon en inbiten Londonbo och jag tycker nog att hon blivit en hel del Britiserad....(mitt ord)
Men hon kommer någon gång per år och hälsar på oss och vi har varit där några gånger så saknaden blir inte så stor.
Ja, på tal om goa vänner så fick ni reda på att Birgitta fyller år.
Nu tänker i alla fall jag slockna för att i morgon vakna upp till en ny dag och min resa till Falkenberg.
God natt gott folk

Min fantastiska frukost!

publicerat i Dagbok;
 
Jag börjar varje dag med en underbar fruktsallad av frukter som är prisvärda för säsongen, just nu är det apelsin, äpple, kiwi och sharon (tror jag den heter) sen lite solrosfrön, nötter, linfrön, torkade fikon och aprikoser och allt detta toppat med filmjölk.
Så gott en riktig vitaminboost
 
Jag sover bättre och bättre, är fortfarande sjukskriven 25% för att jag ska kunna sova utan att ställa klockan.
Just nu sitter jag på vagnen och är snart framme, när började jag efter 8:30? Sov till 06:45. Underbart!
Nu bara en kort promenad så är jag framme vid kontoret.
 
 
En härlig dag till er gott folk!

Semestern bokad!

publicerat i Dagbok;
 
Ja då var tre semesterveckor bokade och delvis betalda, bestämde mig i helgen för att åka till Las Palmas i sommar, har hyrt en lägenhet centralt och nära stranden.
Min bror och familj kommer att vara där två av mina tre veckor och det ser jag framemot.
 
Las Palmas är en av mina favoritstäder, mycket för att mamma och pappa bor där naturligtvis men också för att det är en charmig stad med så mycket att se och upptäcka, allt från gamla stan till nutid i form av stora shopping centrar. För att inte tala om den fina stranden som sträcker sig flera km och dess strandpromenad Las Canteras.
 
Ja, det blir så bra, jag kände att jag behövde göra något denna sommaren som gav mig miljöombyte, bara att få gå omkring och prata spanska i tre veckor är fantastiskt för mig, då känner jag mig hemma.
Den vila det innebär att inte ha några krav på mig under så lång tid är välbehövlig. Ja, jag är mer än nöjd med mitt val.
 
 
 
 
 
Att få gå och handla färsk frukt i Saluhallen är obeskrivligt härligt
 
 
Att få träffa Juan varje dag vid stranden, den mest sympatiske och serviceminded jag känner, han hyr ut solstolar och parasoller och han tilltalar mig och mina syskon vid vårt namn
 
Detta är den gamla delen av Las Palmas.
 
 
Nu har jag 5 månader att suga på karamellen och sen är jag där.
 
Nu blir det en kopp te gott folk med en stunds stickning i soffan
God kväll!