Jag har ett proffs här hemma, det är så roligt att se hur hon har utvecklats i sitt bakande.
Hon kom hem med detta surdegsbrödet i dag mögelost och valnötter, så fantastiskt gott.
 
Det är skillnad på att backa lussekatter på 50 gr jäst jämfört med att göra typ 1500 på Ica Maxi, det är första året som jag inte fick sätta degen, nu har vi ett proffs.
Här får den ligga och vila under plast, nytt för mig... under bakduk så suger duken åt sig fett och vätska men inte under plast.
 
Efter jäsning blandat man in en blandning av smör, socker, saffran och ägg, lite jobbigt att få till en slät och fin deg men ack så gott när det är klart, ett recept vi kört i alla år.
 
Som sagt ett hästjobb, men fantastiskt goda lussebullar, numera väger man degen så alla bullar blir lika stora, så gör man nämligen på Ica och i skolan.
 
Nu är det bara att rulla och forma, det fick jag och Elin vara med på och här ligger de på plåten för en sista jäsning.
 
Färdigt!!!
 
Mellan jäsningen så blev det saffran och pistage fudge, vi har varit effektiva i kväll.
 
 
Mellan flitet så försökte vi titta på idol, men fy vad besvikna vi är... Hur kan man rösta på Kevin när det finns en sådan fantastiskt kille som Erik, Erik skulle ha stått där, han är fantastisk, men han kommer att komma långt utan att vinna idol, så är det bara.
 
I morgon fortsätter flitet på Bomgatan då blir det pepparkaksbak och någon kola, tror jag.
God natt gott folk!!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress