Tittilina

3,5 veckor utan socker....
.....inte illa för gottegrisen Titti, framförallt choklad och kola är min grej, men inte längre.
 
Jag såg den där "sockerfilmen" samtidigt som jag hade bestämt mig för att börja med LCHF och den satte djupa spår, jag hoppas och önskar att jag aldrig mer kommer att äta något sött, jag kan fortfarande känna längtan men inget begär.
Låg det en godisbit i en skål hemma eller på jobbet så nog hamnade den i min mun även om det inte var något godis jag hade valt själv.... Det är lite sjukt.
Bjöds det på tårta eller godsaker på jobbet så trillade jag dit fast jag hade bestämt mig innan att jag inte skulle ta något.... Det är lite sjukt.
 
Det är som Lotta Celander skrev på FB för några dagar sedan:

"Sockersuget är ett kemiskt beroende som förändrar hjärnans sätt att tänka. Har du vant hjärnan vid en daglig dos socker i någon form tar det inte lång tid innan det är sockret som styr dig och du åker med som passagerare.

Energinivåerna går upp och ner som en jojo. I en stadig rytm med någon timmes mellanrum måste du ha din sockerfix. Det är inte svårt att hitta en langare. Överallt finns det villiga säljare. Och du behöver inte känna dig ensam.

Runt omkring är det fullt av andra drogberoende som står i kö för att köpa sitt lilla paket som tar dem till himmelen. Det är helt lagligt också. Ingen polis kommer bura in dig eller skriva ut böter. 
Självklart finns risk för överdos men villiga läkare kan alltid skriva ut en lämplig medicin och så kan du fortsätta din häftiga berg och dalbanerace. Tills du efter några år kanske ligger djupt begraven under 2 meter svart jord."

Det är verkligen så, det är ett knark och ser man sockerfilmen så förstår man ännu mer vilket gift vi matar oss med dagligen.
Jag vill finnas där för mina barn och framtida barnbarn, jag vill ha ork och kraft för att dela livet med vänner och familj.
Livet är för ljuvligt för att spilla bort det på sockerkickar när man kan njuta av så mycket annat.
Tänk att man skulle behöva bli 54 och få högt blodtryck för att komma till insikt, men bättre sent än aldrig.
Numera njuter jag av god mat, goda ostar mm
Ett glas vin lite då och då kommer jag att unna mig, men det är också allt.
Är även noga med det dolda sockret i maten som vi köper.
 
Kram på er
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress