Kommer hem med taxi från "jobbet" har varit där från 9 till 18:30 i dag och hela dagen har jag bara vikt och klistrat mappar, jag är tacksam att jag kan hjälpa dem när de så väl behöver.
Tittar in till "grannen" mamma Isabel med 5 söta döttrar och innan jag ska gå så undrar hon om jag vill ha två pannkakor med mig upp, jag känner mig så priviligierad.
Kommer hem trött, orkar inte laga mat och så får jag pannkakor som jag sen skär upp lite ananas och bannan till.
 
Taxin som körde hem mig är från Appsystemet Cabify, trevliga chaufförer som tom bjuder på fika....en resa som tog 45 minuter kostade 3,5 dollar 28-30 kr sjukt billigt och på 45 minuter hinner man prata mycket.
Killen kom från Venezuela, det har slagit mig att hela Sydamerika är fullt av Venezolaner som lämnat sitt land för det går inte att leva där. Jag har träffat på dem i Argentina, Colombia, Peru och nu här i Ecuador.
 
Den här killen kom hit med sin fru för 6 månader sedan och han lämnade en fin lägenhet i ett bra bostadsområde, men det går inte att hyra ut den så i princip har han övergivit den, han hoppas naturligtvis att den är kvar när han kommer tillbaka men det vet han inte....
Han murade in allt av värde i ett rum så från lägenheten ser det ut som att det bara är en vägg för att kanske ha något av värde kvar om han återvänder.
 
Enligt honom så finns det inget värdigt liv i Venezuela längre, minsta lönen är 10 dollar i månaden och det är många som har den lönen, ett kg kött om man får tag i det kostar 3 dollar då ska man leva på 10 dollar en hel månad.....
Det finns ingen mat i affärerna, det finns inga bostäder för folk vågar inte hyra ut för regeringen har bestämt att har inte hyresgästen råd att betala hyran så ska han/hon inte behöva göra det så ingen vågar hyra ut.
Elen försvinner flera gånger per dag, gas finns knappt att få tag i, så det är massflykt från landet och den här killen kör taxi för att överleva här. Han är nöjd och glad över att Ecuador gett honom en chans, chansen består i att han fick komma in i landet, mer än så är det inte, sen får man klara sig själv....
 
Jag är tacksam att jag är svensk, att jag fått det liv jag fått.
God natt gott folk eller god morgon kanske är bättre
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress