29 april 2019

21 dagar

Dagbok mat & dryck

I går söndag 28/4 började en ny resa...
Eller ny och ny, har de senaste åren försökt leva efter det efter att min svärdotter invigt mig i det.
Men jag har väl inte varit världsbäst på att följa det.
Men nu ger vi det en BIG chans 
21 dagar med läkande mat, antiinflammatorisk....
Just nu känns den inte direkt som antiinflammatorisk snarare som inflamatorisk, det var längesedan jag haft så ont i kroppen som i dag.
Värken kom smygande nu på eftermiddagen och har stegrat sig under kvällen.
Jag blev diagnosticerad med fibromyalgi för 6 månader sedan.

Jag tror att detta kommer att gå över, det är nog första dagarna, en utrensningsfas.
Jag har genom jobbets friskvårdspeng köpt ett hälsoprogram av Nilla Gunnarsson "Nillas Kitchen" som alltså sträcker sig i 21 dagar men jag skulle ju gärna se att jag anammade detta i resten av mitt liv.
En dag i taget som Nilla säger.
Det är otroligt intressant och mycket god mat baserad på mycket grönsaker och frukt samt proteiner och även en del kolhydrater men ren mat, inga tillsatser.
I går började jag med en yougurt till frukost gjord på avocado och banan och den toppade jag med hallon och granola som jag gjort själv (null)
Till lunch blev det en kikärtspasta med vitlök, spenat och basilika. Till det stekte jag en kycklingbit samt en avocado och rivna morötter. (null)
På kvällen blev det ägg och avocado 
Till frukost i dag hade jag gjort en chiagröt på chia, kokosflakes, kokosmjölk och fikon.
Den toppade jag med blåbär 😋
I dag var det måndag med Ben så vi var ute i skog och mark och då fick man anpassa så jag hade med mig samma kikärtspasta och så stekte vi kyckling över öppen eld 🔥
(null)
I går när jag kom hem från kyrkan så satt jag igång ett långkok på en "läkande kycklingsoppa" den var klar 23:45 
Så den fick det bli till kvällsmat i dag
(null)
Ja det var de två första dagarna, 19 dagar kvar eller resten av livet, jag skulle önska att jag kunde leva efter detta.
God natt gott folk 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress