Första kombuchan är klar

publicerat i Dagbok, mat & dryck;
Då har jag "skördat" min första baby.
Jag gjorde enligt recept så det blev bara 1 liter men nu har jag förstått att jag lätt kunnat gjort mer.
Så nu står en ny omgång på görning....
Flaskan brevid är det som blev den här gången och den valde jag att sätta på kolsyrning tillsammans med hallon.
Om man vill naturkolsyra så låter man den stå ute i några dagar och lättar på locket lite då och då så den inte exploderar😱
 
Det blev en stark dryck med mycket smak, verkligen inget illa utan snarare riktigt gott och med hallon i så blir den riktigt god.
 
Min kusin Lena mixar kombucha med färska bär och sen vatten som en måltidsdryck.
Det blir en vacker färg av hallonen, här har den stått i bara en halvtimme, se skillnaden från precis upptappat.
 
Är tacksam till mig själv att jag tagit tag i min hälsa på alvar, jag mår så bra och det är roligt och inspirerande att hitta ny mat som gör gott för kropp och själ.
 
Jag har en del människor runtomkring mig som är inne på samma bana och jag har även inspirerat andra till att se över vad de äter.
Det är i sig inspirerande att man kan påverka andra att ändra på dåliga vanor för att kunna må bra.
 
Drömmen är att en dag ha ett pensionat/kursgård där man kan inspirera till ett friskare liv och en friskare själ.
Det är bara vi som kan göra förändringar i våra liv som påverkar hälsan och själen.
 
Ha en fantastisk måndag gott folk
Jag tar mig en promenad in till stan om en stund i morgon börjar jobbet igen

Taggar: Kombucha;

Kommentera inlägget här :